Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Как да намерим най-евтините летни гуми

Въпросът с намирането на най-евтините летни гуми, но все пак и с добро качество, стои все повече на дневен ред. Синоптиците са единодушни: остава ни още само един снеговалеж в България до края на зимата на 2020 година. Пролетта настъпва с пълна сила и средните температури скоро редовно ще прехвърлят онези заветни +7°C. Това значи само едно: дошъл е моментът да сменим зимните с летни гуми. Време е да се радваме на шофирането на своите автомобили в далеч по-приятни пътни условия.

В случай че имате нужда от нов комплект обаче, преди това ще се наложи...

10 съвета как да подготвим колата си за лятото

Подготовката на колата за лятото винаги започва с ритуала по смяната на зимните с летни гуми. Има обаче още няколко важни дейности пред вас, за да сте сигурни, че автомобилът ви е в оптимално състояние за топлите месеци на годината. В следващите редове предстои да изредим 10-те най-съществени.

Летни гуми шофиране

Смяна на зимните с летни гуми

Първо обаче ще се спрем на причината за махането на зимните и поставянето на летни гуми. Двата типа гуми се изработват по коренно различен начин. Първата разлика е видима с просто око  – тази в шарката на...


Как да изберем подходящи летни гуми за своя автомобил

Температурите през месец февруари на новата година в един момент достигнаха до цели 20 градуса и ни накараха да се замислим дали пък този път времето да преминем от зимни към летни гуми няма да подрани. В случай че имате нужда от нов комплект, добрата новина е, че с бума на интернет можете лесно и бързо да намерите летни гуми онлайн магазин, където да разгледате и да подберете най-подходящите за Вас и Вашия автомобил.

Как да изберем летни гуми

Има някои фундаментални постулати в избора, които няма как да пропуснете, щом настъпи мигът да пристъпите към пазаруване. На...

Най-добрите летни гуми 2019

Стига студове, стига снегове, стига киша и стоене вкъщи – вече нямаме търпение да стане топло и да хванем пътя, за да разширим простора за душите си. Преди това обаче има да свършим една досадна, ала безкрайно важна задача: да направим смяната на зимните с летни гуми, за да бъде преживяването ни в колата по-сигурно, по-приятно и по-икономично за джобовете ни, както и за да извадим най-доброто представяне от двигателя на нашия автомобил. В следващите редове ще ви представим най-добрите летни гуми за 2019 г. според някои от най-доверените световни...

Кога да се сменят зимните с летни гуми 2020

Когато си отговаряме на актуалния въпрос кога можем да сложим летни гуми на своя автомобил за сметка на зимните през новата 2020 година, трябва да имаме предвид два фактора. Първият е нормативната уредба на Република България, а вторият е свързан с климатичните фактори в нашата страна.

Смяна зимни с летни гуми

Наличието на температури от дори над 15°C през януари и февруари предизвиква мисълта за смяна на зимните с летни гуми. Има няколко съществени фактори, които ще ни помогнат при вземането на точното решение.

Има един основен принцип, когато се стигне до...