Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Защо да сменим зимни с летни гуми посред коронавирус (COVID-19)

Да предприемаме ли въобще смяна на зимни с летни гуми покрай мерките за ограничаване на ужасния коронавирус (COVID-19)? Този въпрос вълнува всеки шофьор във все по-странната 2020 година. След като работиш от вкъщи (ако въобще работиш), а по изходите на градовете навсякъде има КПП-та със спиращи те полицаи, какъв е смисълът да минаваш на летни гуми? Въпреки това обаче има няколко причини да го сториш и ще те запознаем с тях в този текст.

препоръчваме смяна на зимни с летни гуми дори и покрай мерките срещу коронавирус


В ИМЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТА


Има няколко рискови фактори за сигурността ви, ако шофирате със зимни гуми през...

Защо да изберете нови летни гуми Goodyear EfficientGrip Performance 2

Настъпи моментът да потърсите нови летни гуми за своя автомобил и Goodyear EfficientGrip Performance 2 е наистина отличен избор. Нека ви обясним кои са факторите, които доказват това, а те са няколко.
 

Защо да си купите Goodyear EfficientGrip Performance 2


Няколко са причините да го сторите и са все технологични. Изобретателността на инженерите на Goodyear се проявява в изключителна степен при този артикул. В следващите редове предстои да разберете защо.

Технология Mileage Plus

                          
Високата еластичност и устойчивост на протектора води до по-малко повреди,...

Uniroyal Rain Sport 5 – отлични нови летни гуми за сезон 2020

Асиметрични летни гуми от много висок клас с голяма устойчивост на аквапланинг и ненадминато сцепление върху мокри повърхности – това са Uniroyal RainSport 5 и името им въобще не е случайно. Нека ви запознаем с този наистина чудесен артикул.


АКУЛАТА ЗАХАПВА

От гумите Rain Sport 3 до Rain Sport 5, днес технологията „тигрова кожа“ под името Shark Skin е напълно усъвършенствана. Отдалеч акулите изглеждат гладки, но отблизо се наблюдават люспи, които приличат на заключващи се миниатюрни зъби. Тези зъби не просто защитават, а и притискат водата към тялото на гумата...

Най-добрите летни гуми 2020

Тази зима се оказа доста лека и мека, а се очаква и да не продължи още дълго. Затова и шофьорите в България започват да се чудят кога ще настъпи точният момент за преминаване от зимни към летни гуми. Няма да е през февруари, но около средата на март ще настъпи времето да преобуете своя автомобил. И е добре да го сторите по три причини: така преживяването ни на пътя ще е по-сигурно, по-икономично и по-приятно.

ИЗБЕРЕТЕ СВОИТЕ ГУМИ С НАША ПОМОЩ


Ако е настъпил мигът да си купите нови летни гуми, знайте, че има различни категории. Има както такива...

Кога да се сменят зимните с летни гуми 2020

Не вярвахме, че може да има по-мека зима от миналогодишната, но ето че тази ни опроверга. Наличието на температури от дори над 15°C през януари и февруари предизвиква мисълта за смяна на зимните с летни гуми. Има няколко съществени фактори, които ще ни помогнат при вземането на точното решение. Съществува и важи обаче един общ и фундаментален принцип и той не бива никога да се пренебрегва. Било стари, било нови летни гуми се слагат в момента щом средната денонощна температура трайно надхвърли границата от +7°C.

В следващите редове ще ви...