Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Ръководство за купувача на зимни гуми

С наближаването на зимния сезон нашите експерти от онлайн магазина за гуми E-Gumi създадоха ръководство, което да ви помогне да изберете подходящите зимни гуми за вашия автомобил. В ръководството ще откриете препоръки и съвети за правилния избор за зимни гуми.
 

Защо е важно да изберем зимни гуми?


Зимната гума е ефективна дори при температури под 7 градуса: температура, при която лятната гума започва да се втвърдява и губи сцепление. Много е важно зимните гуми да бъдат поставени преди снега, ако изчакате може да бъде опасно.


10 Основни стъпки за избора на най-добрите зимни гуми

 С наближаването на зимата е препоръчително да видите какво е състоянието на вашите зимни гуми и ако се налага да закупите нови. Много водачи на автомобили се чудят „ Какви  гуми да избера за моя автомобил ?“ Ако се вслушвате на съвета на приятели и роднини не забравяйте, че вашата кола е различна и се нуждаете от гуми, които отговарят на вашите навици на шофиране.
Ние ще ви помогнем да изберете най-добрите зимни гуми с 10 съвета.
 
1- Какъв е размерът на вашите гуми

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите. Най-сигурният и лесен ...

КОИ СА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТЕСТА ADAC ЗИМНИ ГУМИ 2022

Когато търсите зимни гуми, винаги е добре да проверявате резултатите от тестовете на ADAC. Германската авто-мото организация е най-голямата в цяла Европа и не прави нищо, което може да навреди на огромния ѝ авторитет. Тестовете на ADAC са може би най-определящите в света и това не е случайно. Тази година в изпитанията бяха проверени 15 вида 185/65 R15 гуми и 15 вида 215/60 R16.

Повечето резултати не са изненадващи, но това не ги прави по-малко любопитни. Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и тези, които разочароваха в ADAC тест зимни гуми...


Как да си изберем зимни гуми

Ако търсите отговор на въпроса “как да си изберем зимни гуми”, сте попаднали на точното място. От тяхното качество зависи сигурността и удобството ви на пътя. Това важи с особена сила през зимата. Тогава лошата пътна настилка и слабата организация на движението в България са в състояние да поставят на изпитание и най-добрия шофьор. За да не губите време и енергия, събрахме най-важните неща при избора на зимни гуми в този кратък наръчник. В него ще научите какво е най-важно, а после може да се огледате откъде да си купите зимни гуми на ниски...


КОИ СА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТЕСТА ADAC ЗИМНИ ГУМИ 2021

Когато търсите зимни гуми, винаги е добре да проверявате резултатите от тестовете на ADAC. Германската авто-мото организация е най-голямата в цяла Европа, а освен това не прави нищо, което може да навреди на огромния ѝ авторитет. Тестовете на ADAC са може би най-определящите в света и това не е случайно. Тази година в изпитанията бяха проверени 18 вида 225/50 R17 гуми и 16 вида 195/65 R15 гуми. 

 

Любопитно е, че имаше някои изненадващи и неочаквани резултати. Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и тези, които разочароваха в ADAC тест зимни...