Ръководство за купувача на зимни гуми

публикувана

С наближаването на зимния сезон нашите експерти от онлайн магазина за гуми E-Gumi създадоха ръководство, което да ви помогне да изберете подходящите зимни гуми за вашия автомобил. В ръководството ще откриете препоръки и съвети за правилния избор за зимни гуми.
 

Защо е важно да изберем зимни гуми?


Зимната гума е ефективна при температури под 7 градуса: температура, при която лятната гума започва да се втвърдява и губи сцепление. Старата Българска традиция е нарушена и вече повечето водачи монтират зимни гуми преди да падне сняг. Чакащите последния момент се редят на опашки пред сервизите за гуми.



Ето няколко характеристики на зимните гуми:
 

  • Ефективно намаляване на спирачния път на мокри, заледени и заснежени участъци.
  • Оптимизиране на контрола и сцеплението на автомобила.
  • Намалява риска от аквапланинг.
  • Материалът използван в производството на зимната гума осигурява по-добра устойчивост на ниски температури. Зимните гуми са проектирани със смес от силициев диоксид и каучук, което ги прави устойчиви на топлина.
  • Зимните гуми не са подходящи само за заснежени участъци. Те са ефективни за сняг, лед и мокра настилка, което ще осигури не само комфорт, но и сигурност по време на шофиране.

Какви гуми ни предлага пазара?


В нашия онлайн магазин предлагаме разнообразие от различни марки и модели гуми. Тук ще откриете и подходящите за вас зимни гуми.
 

Първа категория


Първият продукт, който препоръчваме е FIRESTONE Winterhawk 4. Отлично поведение на лед и ефективна на мокри пътища и нисък разход на гориво. Това е гума, която препоръчваме поради своята атрактивност и ниска цена.

POINT S: В нашия сайт ще намерите и най-новия модел на тази марка Point S Winter S. Този модел, който е проектиран в Германия и произведен в Европа, може да е вашия продукт, който търсите. Тази зимна гума има перфектно съотношение между цена и качество.
 

Втора категория


Bridgestone Blizzak LM005, тази гума е лидер в съотношението цена - качество сред премиум марките. Това е гумата, която превъзхожда с ефективно поведение при всякакви условия при шофиране: мокри, заснежени, заледени и сухи настилки. Също така е с нисък разход на гориво.

Continental Conti Winter Contact TS 870, перфектно балансирана зимна гума с отлично представяне на мокри, заледени и заснежени участъци.

Goodyear UltraGrip Performance 3 e най-новия модел 2023 гума в премиум класовете. Перфектен както при снежни, така и при заледени и сухи участъци. Също така и отличен по отношение на икономичност на разхода ви на гориво.

Michelin Alpin 6, това е гумата, която е символ на цена за качество. Наистина отлична зимна гума за всякакви повърхности, също и по отношение на устойчивост и разход на гориво.

Разбира се, че на пазара се предлагат и много други марки в по-бюджетен клас. В сайта може да разгледате още марки, предлага от нас и в тази категория.

Prinx Winter Excelia – зимната гума в гамата Prinx, осигурява стабилност и безопасност на заснежени и заледени настилки, както и надеждно сцепление на мокри и сухи пътища при ниски температури.

Kormoran Snow – моделът притежава V образен протектор, оптимален брой на гъстота на канали, оптимизиран разход на гориво и намалено съпротивление при търкаляне.
 

Ето и още няколко допълнителни препоръки при купуване на зимни гуми:

 

  • Винаги купувайте 4, а не 2 зимни гуми. Ако поставите само 2 нови зимни гуми на задвижващите колела, автомобилът ще стане нестабилен в управлението си при рискови участъци и има опасност от завъртане или поднасяне.
  • Изберете стоманени джанти за зимния сезон. При зимни условия отлаганията на сол и пясък, могат да доведе до окисляване на алуминиевите джанти. Стоманената джанта ви позволява да имате сигурен и устойчив продукт при тези зимни условия.

Дали е подходяща всесезонната гума през зимата?


Естествено, че решението за всесезонни гуми е приемливо, защото повечето гуми имат зимно одобрение. Но това е компромис. Определено всесезонната гума ще се представи по-зле от зимната и ще бъде по-малко ефективна. През летния сезон вашите всесезонни гуми ще се износят по-бързо и ще са по-малко ефективни. Тази гума е подходяща за градски условия, където пътищата през зимата са почистени и за шофьори, които не търсят отлично поведение на пътя.



Сподели в