Нашият блог и всичко ново в света на гумите

КОИ СА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТЕСТА ADAC ЗИМНИ ГУМИ 2021

Когато търсите зимни гуми, винаги е добре да проверявате резултатите от тестовете на ADAC. Германската авто-мото организация е най-голямата в цяла Европа, а освен това не прави нищо, което може да навреди на огромния ѝ авторитет. Тестовете на ADAC са може би най-определящите в света и това не е случайно. Тази година в изпитанията бяха проверени 18 вида 225/50 R17 гуми и 16 вида 195/65 R15 гуми. 

 

Любопитно е, че имаше някои изненадващи и неочаквани резултати. Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и тези, които разочароваха в ADAC тест зимни...


Зимни гуми 195/65 R15 – всичко за правилния им избор

Защо автомобилните зимни гуми 195/65 R15 са отличен избор? Причини има много, но най-важната е, че те са изключително подходящи за по-леки и пъргави возила, от които искате бърза реакция. Ако искате да научите и останалите, прочетете текста и ще ги разберете. 


Разгледайте пълната гама зимни гуми 195/65 R15 и още размери на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете тук и го направете още сега!

Специфики и характеристики на зимни гуми 195/65 R15

Споменахме, че зимни гуми 195/65 R15 са за возила, от които искате бърза реакция. Т.е. са за...


Зимни гуми R17 – какво трябва да знаете за тях

Чудите се между зимни гуми R17, R15 или R16? В следващите редове ще ви дадем няколко причини, за да изберете зимни гуми 17 цола. Най-важната е, че те са по-широки, съответно има повече гума, която допира пътя. Това пък на свой ред осигурява по-добро сцепление, съответно - повече контрол в завоите и по-добро спиране. Като прочетете текста, ще разберете и други важни неща за зимните гуми 17 цола. 


Разгледайте пълната гама зимни гуми R17 на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете тук и го направете още сега!


Специфики и...


Има ли закон за зимни гуми в България

Има ли закон за зимни гуми в България? Това е първият от двата ключови въпроса, които изникват у шофьорите, щом чуят знаменитите думи “Зимата идва”. Вторият, идваш на ума при чуването на знаковата фраза от “Игра на тронове”, логично е свързан с първия. Задължителни ли са зимните гуми в нашата страна между 15 ноември 2021 и 1 март 2022 г.?


Терзанията на българския шофьор са оправдани заради серията от разнородни публикации от най-различни медии. Ние обаче знаем отговорите и на двата въпроса и ще ви ги дадем сега. Те са кратки и еднозначни за...


Не чакай лошото време, за да сложиш зимни гуми на автомобила

Макар че в последните години зимата в България определено не носи толкова продължителни студове, снегове и поледици колкото в предишни, поради сезонния характер на климатичните условия все пак е силно препоръчително в най-студените месеци да използваме зимни гуми за нашите автомобили.

Зимни гуми на ниски цени

Зимните гуми са предназначени за периода от началото на ноември до края на март, като според Закона за движение по пътищата в България е задължително от 15 ноември до 1 март всички автомобили да бъдат със зимни гуми или поне с такива с дълбочина на...