Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Кога е оптималното време за закупуване на летни гуми?

Пролетта и лятото за мнозина е най-вълнуващия период на годината е свързан с вълнуващи пътувания и незабравими моменти с любими хора. Независимо дали шофирате спортен или семеен автомобил, това удоволствие през топлите месеци изисква подходящи летни гуми.

Кога е оптималното време за закупуване на летни гуми?


В България няма закон за летните гуми. Когато температурите се повишат трайно над 7 градуса е препоръчително да се монтират летни гуми. Най-изгодните цени за купуване на летни гуми е от началото на март до края на май. Тогава...

Тестове на летни гуми ADAC, ÖAMTC и Auto Build 2024

Continental и Michelin са големите победители от тазгодишните тестове на летни гуми на Националния клуба на германските автомобилисти - ADAC. Резултатите се потвърждават и от австрийските им колеги от ÖAMTC.

И двете изпитания са проведени на летни гуми 215/55 R17. За разлика от тях сп. Auto Bild тества летни гуми 205/55 R16, но и там водещите гуми са MICHELIN PRIMACY 4+ и CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 7.

Впечатляващото заключение на трите групи експерти е, че всички изпитани летни гуми са се справили на тестовете. С други думи, дори най-ниско класираните модели не попадат в графата...

Защо да сложим нови летни гуми

Вариантът с гумите втора ръка винаги е на дневен ред за българския шофьор заради ниските доходи в страната. Има обаче множество и все важни причини да заложите на нови летни гуми. Прочетете този текст и ще разберете кои са те.
 

ТРОЙНИЯТ ИЗБОР ПРИ ИДВАНЕТО НА МОМЕНТА ЗА СЛАГАНЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ


Ето че зимата полека-лека си тръгва и идва часът да сложим летни гуми. Да, знаем, че е досадно да губим ценно време всяка година по сервизите, но е важно и, преглътнете го, неминуемо. Знаем и че заплатите в България са най-ниските в целия Европейски...

Летни гуми с джанти 15 – всичко за добрата покупка

Има защо да търсите летни гуми с джанти 15 цола за своя автомобил. Тези гуми 15-ки са едни от най-популярните на пазара заради своята универсалност и притежават безбройни качества. Преди да си ги купите обаче, трябва да знаете всичко нужно за тях, така че да направите най-точния избор. Прочетете този текст и ще научите всички отговори, които ви трябват, за да вземете възможно най-информираното решение. Така ще имате идеалните за автомобила си гуми за джанти 15 цола.

ГЛАВНИТЕ КАЧЕСТВА НА ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 15

Неслучайно искате да „обуете“...


Летни гуми с джанти 16 – всичко за добрата покупка

Ако сте от онези шофьори, търсещи нови летни гуми с джанти 16 за автомобила си, сте един от многобройна „армия“. Това е така, защото гумите с този диаметър се смятат за най-популярните в света. Те прилягат на голям процент от масовите коли и, освен своята универсалност, се характеризират с още куп качества. За да сте сигурни обаче в своята покупка, е добре да знаете всичко възможно за тях. Дочетете оставащите редове от този текст и ще научите всичко нужно ви за най-правилното решение.

КОЕ ПРАВИ ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16 НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В СВЕТА

виж още