Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Има ли закон за зимни гуми в България

Има ли закон за зимни гуми в България? Задължителни ли са зимните гуми в нашата страна от 15 ноември 2020-а до 1 март 2021 година?

Тези два въпроса от вече над две години терзаят родния шофьор. Това е така заради поредицата от най-разнородни (дез)информации, излезли в публичното пространство от най-различни класически и интернет медии. Е, най-краткият отговор и на двата въпроса е „не”. За задължителни зимни гуми закон няма в България. Откъде идват всички обърквания и как трябва да процедирате в студените месеци на годината? Прочетете този текст и ще...

Не чакай лошото време, за да сложиш зимни гуми на автомобила

Макар че в последните години зимата в България определено не носи толкова продължителни студове, снегове и поледици колкото в предишни, поради сезонния характер на климатичните условия все пак е силно препоръчително в най-студените месеци да използваме зимни гуми за нашите автомобили.

Зимни гуми на ниски цени

Зимните гуми са предназначени за периода от началото на ноември до края на март, като според Закона за движение по пътищата в България е задължително от 15 ноември до 1 март всички автомобили да бъдат със зимни гуми или поне с такива с дълбочина на...

Зимни гуми: 11 мита и факти, които трябва да знаете

Зимни гуми – толкова е просто и същевременно усложнено. Този текст не е с идеята да Ви каже, че трябва да ги използвате, защото сме сигурни, че и сами вече го знаете. Вместо това ще Ви нахвърляме няколко факти и ще оборим някои митове за тези кръгли и черни осигурители на блаженство зад волана в студените месеци.
 

Зимни гуми митове

Мит 1: Натискът за покупка на зимни гуми е заговор за изцеждането на банковата Ви сметка


Не, това не е някаква дълбока световна конспирация, която цели да Ви накара да се разделите с трудно заработените си пари за...

Летни гуми с джанти 16 – всичко за добрата покупка

Ако сте от онези шофьори, търсещи нови летни гуми с джанти 16 за автомобила си, сте един от многобройна „армия“. Това е така, защото гумите с този диаметър се смятат за най-популярните в света. Те прилягат на голям процент от масовите коли и, освен своята универсалност, се характеризират с още куп качества. За да сте сигурни обаче в своята покупка, е добре да знаете всичко възможно за тях. Дочетете оставащите редове от този текст и ще научите всичко нужно ви за най-правилното решение.

КОЕ ПРАВИ ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16 НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В СВЕТА

виж още


Летни гуми с джанти 15 – всичко за добрата покупка

Има защо да търсите летни гуми с джанти 15 цола за своя автомобил. Тези гуми 15-ки са едни от най-популярните на пазара заради своята универсалност и притежават безбройни качества. Преди да си ги купите обаче, трябва да знаете всичко нужно за тях, така че да направите най-точния избор. Прочетете този текст и ще научите всички отговори, които ви трябват, за да вземете възможно най-информираното решение. Така ще имате идеалните за автомобила си гуми за джанти 15 цола.

ГЛАВНИТЕ КАЧЕСТВА НА ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 15

Неслучайно искате да „обуете“...