Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Колко зими можем да караме с един комплект зимни гуми

Когато човек си закупи и монтира на автомобила си комплект нови зимни гуми, вече е успокоен от направеното добро вложение, но скоро започва да се запитва колко зими може да изкара, преди да се наложи пак да прибегнете до смяна. Отговорът на този въпрос зависи от три фактора – време на употреба, пробег и клас на гумите.

Колко сезона с едни зимни гуми

Според проучвания на огромни компании като „Форд” и, тогава така именуваната, „Даймлер Крайслер” гумите не са годни за употреба на 6-ата година. Принципно произведените от каучук продукти имат срок на годност от пет години. Във...

Помагат ли зимните гуми при дъжд

Монтирането на нови зимни гуми е най-добрият вариант за осигуряването на спокойствието на шофьора през зимните месеци, тъй като те предлагат по-добро сцепление и поведение на пътя и по-къс спирачен път по хлъзгави настилки. Дори е силно препоръчително да монтирате четири зимни гуми на автомобила си (все пак спирате и с четирите колела), а не да залагате на различни типове гуми, защото така може да се дебалансира неговото поведение на пътя при лошо време или в екстремни условия.

Зимни гуми при дъжд

България е разположена на прехода между умерения и...

Заслужават ли си инвестицията зимните гуми

Е, лятото си замина, есента тихо я последва и зимата е все по-близо, а синоптиците предричат коварна зима в България с оглед на летните порои. Ето защо разумът сочи, че е по-добре шофьорите да се подготвят добре и бързо за очакваните тежки условия.

Зимни гуми

Вземайки предвид прогнозите и като добавим вечно очаквателната и изненадана позиция на пътните органи в страната след всеки снеговалеж (ако ще да е през януари или февруари), вероятно е време да започнете да се замисляте за покупка на нови зимни гуми в името на повишената си сигурност на пътя.

Защо зимните гуми са по-добри от всесезонните през зимата

С идването на всяка зима се подновяват споровете, кои гуми са по-добри зимните или всесезонните. За да изясним кои са по-добри, първо ще обясним какво представляват двата отделни вида гуми и по какво се различават.

Зимните гуми по-добри от летните

Зимните автомобилни гуми са проектирани специално за безопасно и сигурно шофиране при ниски температури, сняг и лед. Това е отразено и в различните им по големина, форма и брой грайфери.

Всесезонните автомобилни гуми са проектирани и за зимни и за летни условия. Едната половина на протектора на гумата е със зимни грайфери, а...

Нови или втора ръка зимни гуми?

Темата за избор на нови или втора ръка зимни гуми е безкрайна и всеки има свое мнение, въпреки това ще се опитаме да дадем повече информация, която се надяваме да ви е ви е полезна при вземането на това решение.

Втора ръка или нови зимни гуми

Периодът на смяна на летни със зимни гуми в България е от началото на ноември до края на март. Според действащия у нас Закон за движение по пътищата не сме длъжни да шофираме през този период със зимни гуми. Въпреки това зимните гуми са препоръчителни. Има страни, в които зимните гуми за задължителни, но за сега у нас, те все още не са....