Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Развенчан е най-големия мит за зимните гуми

Зимните гуми са само за сняг: Не е вярно!


Съвременните зимни гуми не са снежни гуми. Те се представят добре на сняг, киша и поледица. Препоръчително е да се използват и на сух и мокър път при температури по-ниски от 7 °C. Така че правилното име на зимните гуми е гуми за студените месеци от годината. Има едно не писано правило: във всички месеци, в които има буквата „р“ от края на септември до края на април, могат да се използват зимни гуми. Обозначават се със символа на тривърха планина със снежинка - 3PMSF.

Съществуват друг вид гуми, които са...

Най-добрите зимни гуми в теста ADAC 2023

Когато търсите зимни гуми, винаги е добре да проверявате резултатите от тестовете на ADAC. Германската авто-мото организация е най-голямата в цяла Европа и не прави нищо, което може да навреди на огромния ѝ авторитет. Тестовете на ADAC са може би най-определящите в света и това не е случайно. Тази година в изпитанията бяха проверени 16 модела гуми с размер 205/60R16 и 16 модела гуми с размер 225/45R17.

Повечето резултати не са изненадващи, но това не ги прави по-малко любопитни. Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и тези, които разочароваха...

Ръководство за купувача на зимни гуми

С наближаването на зимния сезон нашите експерти от онлайн магазина за гуми E-Gumi създадоха ръководство, което да ви помогне да изберете подходящите зимни гуми за вашия автомобил. В ръководството ще откриете препоръки и съвети за правилния избор за зимни гуми.
 

Защо е важно да изберем зимни гуми?


Зимната гума е ефективна при температури под 7 градуса: температура, при която лятната гума започва да се втвърдява и губи сцепление. Старата Българска традиция е нарушена и вече повечето водачи монтират зимни гуми преди да падне сняг....


10 Основни стъпки за избора на най-добрите зимни гуми

 С наближаването на зимата е препоръчително да видите какво е състоянието на вашите зимни гуми и ако се налага да закупите нови. Много водачи на автомобили се чудят „ Какви  гуми да избера за моя автомобил ?“ Ако се вслушвате на съвета на приятели и роднини не забравяйте, че вашата кола е различна и се нуждаете от гуми, които отговарят на вашите навици на шофиране.
Ние ще ви помогнем да изберете най-добрите зимни гуми с 10 съвета.
 
1- Какъв е размерът на вашите гуми

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите. Най-сигурният и лесен ...

КАКВО Е АКВАПЛАНИНГ


Безопасността  при управлението на автомобил зависи от сцеплението между гумите и пътя. Профилът, конструкцията и състава на автомобилната гума определят нейното поведение. Ако върху пътя се събира вода, има риск от аквапланинг, за да разберете какво е това прочетете тази статия.
 
   Какво е аквапланинг?
При движение върху мокър участък гумата изтласква водата. Когато течността е твърде много част от нея остава между гумата и настилката, което нарушава управлението на автомобила. Шофьорът гуми контрол и могат да възникнат опасни...