Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Тестове на летни гуми ADAC, ÖAMTC и Auto Build 2024

Continental и Michelin са големите победители от тазгодишните тестове на летни гуми на Националния клуба на германските автомобилисти - ADAC. Резултатите се потвърждават и от австрийските им колеги от ÖAMTC.

И двете изпитания са проведени на летни гуми 215/55 R17. За разлика от тях сп. Auto Bild тества летни гуми 205/55 R16, но и там водещите гуми са MICHELIN PRIMACY 4+ и CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 7.

Впечатляващото заключение на трите групи експерти е, че всички изпитани летни гуми са се справили на тестовете. С други думи, дори най-ниско класираните модели не попадат в графата...

Защо да сложим нови летни гуми

Вариантът с гумите втора ръка винаги е на дневен ред за българския шофьор заради ниските доходи в страната. Има обаче множество и все важни причини да заложите на нови летни гуми. Прочетете този текст и ще разберете кои са те.
 

ТРОЙНИЯТ ИЗБОР ПРИ ИДВАНЕТО НА МОМЕНТА ЗА СЛАГАНЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ


Ето че зимата полека-лека си тръгва и идва часът да сложим летни гуми. Да, знаем, че е досадно да губим ценно време всяка година по сервизите, но е важно и, преглътнете го, неминуемо. Знаем и че заплатите в България са най-ниските в целия Европейски...

Летни гуми с джанти 15 – всичко за добрата покупка

Има защо да търсите летни гуми с джанти 15 цола за своя автомобил. Тези гуми 15-ки са едни от най-популярните на пазара заради своята универсалност и притежават безбройни качества. Преди да си ги купите обаче, трябва да знаете всичко нужно за тях, така че да направите най-точния избор. Прочетете този текст и ще научите всички отговори, които ви трябват, за да вземете възможно най-информираното решение. Така ще имате идеалните за автомобила си гуми за джанти 15 цола.

ГЛАВНИТЕ КАЧЕСТВА НА ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 15

Неслучайно искате да „обуете“...


Летни гуми с джанти 16 – всичко за добрата покупка

Ако сте от онези шофьори, търсещи нови летни гуми с джанти 16 за автомобила си, сте един от многобройна „армия“. Това е така, защото гумите с този диаметър се смятат за най-популярните в света. Те прилягат на голям процент от масовите коли и, освен своята универсалност, се характеризират с още куп качества. За да сте сигурни обаче в своята покупка, е добре да знаете всичко възможно за тях. Дочетете оставащите редове от този текст и ще научите всичко нужно ви за най-правилното решение.

КОЕ ПРАВИ ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16 НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В СВЕТА

виж още


Развенчан е най-големия мит за зимните гуми

Зимните гуми са само за сняг: Не е вярно!


Съвременните зимни гуми не са снежни гуми. Те се представят добре на сняг, киша и поледица. Препоръчително е да се използват и на сух и мокър път при температури по-ниски от 7 °C. Така че правилното име на зимните гуми е гуми за студените месеци от годината. Има едно не писано правило: във всички месеци, в които има буквата „р“ от края на септември до края на април, могат да се използват зимни гуми. Обозначават се със символа на тривърха планина със снежинка - 3PMSF.

Съществуват друг вид гуми, които са...