Как да изберем най-добрите летни гуми

публикувана

Дойде така дългоочакваното топло време и с това и моментът да сменим зимните с летни гуми. По работа или, за предпочитане, на пътешествие, шофьорът изпитва огромно удоволствие от това как гумата „захапва” пътната настилка, да не говорим и за увеличената сигурност от това. Ако ви се налага да си купите нов комплект заради износването на стария и се чудите как да изберете най-добрите летни гуми, които да ви служат вярно и дълго, в следващите редове ще научите отговорите на този въпрос.

Най-добрите летни гуми

На първо място трябва да се съобразите с марката, модела, гамата и двигателя на автомобила, че даже и с годината на производство. Консултацията със специалист ще ви даде повече спокойствие, ако се колебаете дали харесаните от вас летни гуми отговарят на изискванията конкретно за вашата кола.

От съществено значение е да се спазват посочените от производителя индекси, записани на всички летни гуми, защото това гарантира оптимална безопасност на пътя, липса на проблеми със застрахователите при пътни произшествия и по-нисък разход на гориво. И повтаряме: не се свенете да потърсите консултация със специалисти в областта. Никой не е длъжен да разбира от всичко.

Когато търсите най-добрите летни гуми за вашия автомобил, бюджетът също е важен фактор. И този продукт, като всички, е разделен на различни ценови класове: висок, среден и нисък. В случай че изминавате по над 10 000 км месечно в градска и извънградска среда, както и ако притежавате луксозен и/или спортен автомобил, е добре да се спрете на по-скъпите летни гуми, които доказано издържат на по-големи натоварвания. Ако обаче шофирате по-спорадично и предимно в градски условия и по-рядко в извънградски, можете да си купите и по-среден или нисък клас комплект.

Говорейки за фактора „бюджет”, често си задаваме въпроса дали можем да минем по-тънко с покупка на летни гуми втора употреба. Отговорът е, че те могат да бъдат вариант, ала само ако протекторът не е много износен. Специалистите смятат, че ако той се е изхабил до под 3 мм, е безкрайно препоръчително гумата да се смени, при все че според българското законодателство допустимата граница е 1,6 мм. Имайте предвид и мнението на капацитетите в тази област, че протекторът на най-евтината гума спокойно може да изглежда като близнак на премиум продукта, но разликата в качеството си остава от земята до небето, защото не са съобразени един към друг компонентите на гумата.

Начините за търсене на най-добрите летни гуми за вашата кола са два – във виртуална и в реална среда. При втория можете да се опрете на информация от приятели, роднини или познати, а при първия – на интернет търсачките и форумите. Смесен модел между двата вида търсене е запитването в социалните мрежи. При всяко положение обаче най-доброто решение е всяко онова, при което имате възможност за допитване до специалисти в областта, а не всичкознайци. Вече се предлага и услуга за онлайн търсене, при която можете да въведете всичките важни данни за вашата кола и автоматично се изчислява кои са най-добрите летни гуми за вас.

Има и още два фактора при избора на този продукт: климатичният и стилът на шофиране. Ако в топлите месеци например често вали там където се движите най-много, е препоръчително да се търсят модели летни гуми с V-образна шарка, при които лесно се отвежда водата под автомобила.

Не забравяйте и друга съществена препоръка: по възможност винаги купувайте пълен комплект. Ако имате четири еднакви летни гуми, ще си гарантирате еднакво износване, а ако са и нови в добавка към това и шофирате внимателно, ще ги използвате доста дълго време. Разбира се, трябва и да ги съхраняването правилно, когато ги свалите в края на есента.

Е, това са фундаменталните принципи, когато пристъпите към проучването на пазара. Спазете ги и ви обещаваме, че ще си купите най-добрите летни гуми за вашия автомобил и ще се насладите на плавно, спокойно и сигурно шофиране на път към всяка своя набелязана дестинация под жарките лъчи на слънцето.

Не забравяйте да разгледате пълната гама летни автомобилни гуми на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!

вземи своите нови летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в