Как да намерим най-евтините летни гуми

публикувана

Пролетта настъпва с пълна сила и средните температури съвсем скоро редовно ще прехвърлят онези заветни +7°C, което значи само едно: дошъл е моментът да сменим зимните с летни гуми и да се радваме на шофирането на своите автомобили в далеч по-приятни пътни условия. Ако обаче имаме нужда от нов комплект, преди това ще се наложи да прибегнем до проучване на пазара, за да подберем възможно най-евтините летни гуми в съчетание с оптимално високо качество.

Най-евтините летни гуми

Това е въпрос, който никой от нас, прекарващи време на път с колата си, няма как да пренебрегне. Търсенето и намирането на евтини летни гуми има съществено значение както за бюджета ни, така и за нашата сигурност, и точно по тази причина не трябва да го отлагаме и за ден. Можете да подходите по два начина в този процес – да проучите пазара и в реална, и във виртуална среда.

Да, няма съмнение, че най-лесният възможен начин да намерите най-евтините летни гуми е съдбата да е изпратила сред роднините или приятелите ви човек, който работи в тази област или поне може да ни намери достатъчно добри контакти с точния продавач. Много малка е вероятността обаче за подобен късмет, а и, въпреки че имаме доверие на препоръчващия, той почти сигурно няма да е специалист, за да има адекватна представа от точния модел гуми за нашия автомобил. Ето защо най-честият вариант, който ни остава, е сами да повикаме неволята и да се впуснем в търсене в интернет.

Намирането на евтини летни гуми онлайн се превърна във все по-срещана практика в нашето съвремие благодарение на напредването на новите технологии, а и България е една от страните с най-добър интернет не само в Европа, а и в целия свят. Има четири варианта на търсене: форуми, социални мрежи, препоръчан ни уебсайт и открити чрез търсачките страници на фирми.

Форумите в интернет са един добър начин да открием най-евтините летни гуми. Разбира се, за целта трябва да бягате много надалеч от всичкознайковците потребители като в BG-Mamma и вместо това да изберете тези на феновете на конкретни марки автомобили в България. От най-голяма помощ за вас би бил форум на марката кола като вашата. Там със сигурност ще се доберете до по-точна, конкретна и специализирана информация за нуждите ви.

Друга никак нелоша възможност да намерите евтини летни гуми са социалните мрежи. Понякога може само един пост във вашата страница в Туитър, Фейсбук, Инстаграм и т.н. да донесе след себе си купища отговори. Потокът от информация от приятели и последователи в различните социални мрежи е много голям, макар че има и един минус. В социалните мрежи много често потребителите се опитват да се изкарат компетентни по всякакви теми, ако ще и да нямат никаква експертиза по тях, ето защо трябва да имате едно наум при проучване по тези канали.

Гугъл, Бинг и тям подобните интернет търсачки са най-богатият извор на варианти за откриване на най-евтините летни гуми, тъй като показват уебсайтовете на изцяло специализираните в областта фирми. Голямото предимство тук е, че в мнозинството от тези сайтове детайлно се описват параметрите по размер (тип автомобил, производител, сезон, височина, широчина, диаметър, скоростен индекс и прочее), както и по марка автомобил (модел, година на производство, двигател, размер гуми и прочее). Нерядко се срещат вече и онлайн сравнители на цени на летни гуми, което помага чрез въвеждането на нужните ви параметри лесно и бързо да ви се покаже най-точният модел за вас. Други възможни бонуси са, че фирмите може да са и директни носители на определени марки, както и да осигуряват сервиз и доставка. Нерядко така се откриват и отстъпки, а това спомага, за да се сдобиете с най-евтините летни гуми.

Ако търсите облекчение на бюджета си и мислите да направите компромис с качеството, като изберете комплект летни гуми втора употреба, преосмислете това. Онлайн вече много лесно можете да си намерите нов комплект на ниски цени, който да ви осигури далеч по-голяма сигурност на пътя. Дори и запазени, гумите втора употреба имат изтъркани грайфери, а колкото по-захабени са, толкова повече рискове носят за вас. Което ни подсеща и за още нещо важно: не отлагайте слагането на летни гуми, защото зимните при средна денонощна температура над +7°C започват да се нагряват прекомерно и това предизвиква тяхното бързо износване и намалено сцепление и ефективност при спиране както на суха, така и на мокра пътна настилка.

Затова не се бавете, отделете си мъничко време да потърсите в интернет и, гарантираме ви, бързо и лесно ще се сдобиете с качествен комплект от нови евтини летни гуми.

Не забравяйте да разгледате пълната гама летни автомобилни гуми на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!

Сподели в