Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Как да си изберем зимни гуми

Ако търсите отговор на въпроса “как да си изберем зимни гуми”, сте попаднали на точното място. От тяхното качество зависи сигурността и удобството ви на пътя. Това важи с особена сила през зимата. Тогава лошата пътна настилка и слабата организация на движението в България са в състояние да поставят на изпитание и най-добрия шофьор. За да не губите време и енергия, събрахме най-важните неща при избора на зимни гуми в този кратък наръчник. В него ще научите какво е най-важно, а после може да се огледате откъде да си купите зимни гуми на ниски...


КОИ СА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТЕСТА ADAC ЗИМНИ ГУМИ 2021

Когато търсите зимни гуми, винаги е добре да проверявате резултатите от тестовете на ADAC. Германската авто-мото организация е най-голямата в цяла Европа, а освен това не прави нищо, което може да навреди на огромния ѝ авторитет. Тестовете на ADAC са може би най-определящите в света и това не е случайно. Тази година в изпитанията бяха проверени 18 вида 225/50 R17 гуми и 16 вида 195/65 R15 гуми. 

 

Любопитно е, че имаше някои изненадващи и неочаквани резултати. Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и тези, които разочароваха в ADAC тест зимни...


Зимни гуми 195/65 R15 – всичко за правилния им избор

Защо автомобилните зимни гуми 195/65 R15 са отличен избор? Причини има много, но най-важната е, че те са изключително подходящи за по-леки и пъргави возила, от които искате бърза реакция. Ако искате да научите и останалите, прочетете текста и ще ги разберете. 


Разгледайте пълната гама зимни гуми 195/65 R15 и още размери на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете тук и го направете още сега!

Специфики и характеристики на зимни гуми 195/65 R15

Споменахме, че зимни гуми 195/65 R15 са за возила, от които искате бърза реакция. Т.е. са за...


Зимни гуми R17 – какво трябва да знаете за тях

Чудите се между зимни гуми R17, R15 или R16? В следващите редове ще ви дадем няколко причини, за да изберете зимни гуми 17 цола. Най-важната е, че те са по-широки, съответно има повече гума, която допира пътя. Това пък на свой ред осигурява по-добро сцепление, съответно - повече контрол в завоите и по-добро спиране. Като прочетете текста, ще разберете и други важни неща за зимните гуми 17 цола. 


Разгледайте пълната гама зимни гуми R17 на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете тук и го направете още сега!


Специфики и...


Има ли закон за зимни гуми в България

Има ли закон за зимни гуми в България? Това е първият от двата ключови въпроса, които изникват у шофьорите, щом есенното слънце отстъпи на мрачната сивота на дъжда. Вторият логично е свързан с първия - задължителни ли са зимните гуми в нашата страна между 15 ноември 2023 г. и 1 март 2024 г.?
 

Терзанията на българския шофьор са оправдани заради серията от разнородни публикации от най-различни медии. Ние обаче знаем отговорите и на двата въпроса и ще ви ги дадем сега. Те са кратки и еднозначни за всяко от питанията: “НЕ”. В България няма закон...