Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Важни съвети при смяната на зимни с летни гуми

Смяната на зимните с летни гуми е основно задължение на отговорния шофьор за осигуряване на пътна безопасност в топлите месеци. В следващите редове екипът на онлайн магазин E-Gumi ще ви даде някои важни съвети за оптималното извършване на тази процедура.

Монтажът на летни гуми е от ключово значение за всеки автомобилист. Причините за това са увеличението на двигателната сила при летните пътувания и значителното съкращаване на спирачния път. Вашата сигурност е на първо място, а комфортът е следващ по ред. Ето няколко ценни подсказки за...


Как да изберем най-добрите летни гуми

Дойде така дългоочакваното топло време и с това и моментът да сменим зимните с летни гуми. По работа или, за предпочитане, на пътешествие, шофьорът изпитва огромно удоволствие от това как гумата „захапва” пътната настилка, да не говорим и за увеличената сигурност от това. Ако ви се налага да си купите нов комплект заради износването на стария и се чудите как да изберете най-добрите летни гуми, които да ви служат вярно и дълго, в следващите редове ще научите отговорите на този въпрос.

Най-добрите летни гуми

На първо място трябва да се съобразите с марката, модела,...

Как да намерим най-евтините летни гуми

Въпросът с намирането на най-евтините летни гуми, но все пак и с добро качество, стои все повече на дневен ред. Синоптиците са единодушни: остава ни още само един снеговалеж в България до края на зимата на 2020 година. Пролетта настъпва с пълна сила и средните температури скоро редовно ще прехвърлят онези заветни +7°C. Това значи само едно: дошъл е моментът да сменим зимните с летни гуми. Време е да се радваме на шофирането на своите автомобили в далеч по-приятни пътни условия.

В случай че имате нужда от нов комплект обаче, преди това ще се наложи...

10 съвета как да подготвим колата си за лятото

Подготовката на колата за лятото винаги започва с ритуала по смяната на зимните с летни гуми. Има обаче още няколко важни дейности пред вас, за да сте сигурни, че автомобилът ви е в оптимално състояние за топлите месеци на годината. В следващите редове предстои да изредим 10-те най-съществени.

Летни гуми шофиране

Смяна на зимните с летни гуми

Първо обаче ще се спрем на причината за махането на зимните и поставянето на летни гуми. Двата типа гуми се изработват по коренно различен начин. Първата разлика е видима с просто око  – тази в шарката на...


Как да изберем подходящи летни гуми за своя автомобил

Температурите през месец февруари на новата година в един момент достигнаха до цели 20 градуса и ни накараха да се замислим дали пък този път времето да преминем от зимни към летни гуми няма да подрани. В случай че имате нужда от нов комплект, добрата новина е, че с бума на интернет можете лесно и бързо да намерите летни гуми онлайн магазин, където да разгледате и да подберете най-подходящите за Вас и Вашия автомобил.

Как да изберем летни гуми

Има някои фундаментални постулати в избора, които няма как да пропуснете, щом настъпи мигът да пристъпите към пазаруване. На...