Всичко за автомобилни гуми 175/65R14

публикувана

Едни от най-често срещаните автомобилни гуми на пазара са тези с размер 175/65R14, като те биват закупувани от притежатели на моторни превозни средства от най-различни модели и типове. Голямата част от отличителните характеристики на всички летни, всесезонни и зимни гуми с този размер са свързани със сравнително малката им ширина. Представяме на вашето внимание трите най-съществени сред тях:

Гуми 175/65R14

  • направени за трудни терени – именно заради по-малката си ширина гумите 175/65R14 преминават идеално през най-трудните и тежки терени. Точно по тази причина потребителите проявяват доста силен интерес към хубавите зимни гуми с този размер. Заледените, заснежени и кишави настилки в най-студените месеци от годината не са никакъв проблем, като автомобилите, оборудвани със 175/65R14 гуми, успяват да маневрират повече от успешно и носят повишена сигурност;
  • стабилност и удобство – гореспоменатите факти не отричат достойнствата на артикулите с този размер и в топлите сезони. Няма да имате никакъв проблем, ако изберете и купите летни гуми 175/65R14, защото те осигуряват повече от достатъчно стабилност на вашия автомобил при шофирането му по суха настилка, а освен това гарантират на водача голямо удобство и удоволствие от управлението;
  • широко приложение – всички летни, всесезонни и зимни гуми с размер 175/65R14 са приложими за огромен набор от модели и типове моторни превозни средства. Някои от популярните марки автомобили, които използват този размер, са Фолксваген, Тойота, Хонда, Форд, ФИАТ и Шевролет.

Не забравяйте да разгледате пълната гама автомобилни гуми с размери 175/65R14 на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!


Как да изберете най-добрите гуми с размер 175/65R14


Има няколко важни момента при избора и покупката им. Трябва да обърнете внимание на някои съществени характеристики на набелязаните артикули. Препоръчително е да се съобразите с това при какви условия ще бъдат използвани вашите зимни, всесезонни или летни гуми с размер 175/65R14 и какво искате да постигнете чрез тях по отношение на своето шофиране.

На челно място тук трябва да се отбележи климатът на региона, където живеете и карате своята кола. От фундаментално значение е дали зимите са сурови и продължителни, или пък са по-меки и къси. Трябва да знаете, че при падане на средните дневни температури под определена граница (+7 °C) е необходимо слагането на зимни гуми, ако ще и във вашата географска област да не са типични обилните и чести снеговалежи. В случай че нямате желание и време да правите два пъти годишно смяна на гумите, можете да се възползвате от наличието на пазара и на всесезонни гуми с размер 175/65R14. Те съчетават характеристиките на зимните и летните.

Следващото нещо, което би трябвало да вземете под внимание, когато избирате своите нови гуми, е стилът ви на шофиране. Има модели, предназначени за по-бавно и спокойно управление на автомобила. Те са подходящи най-вече за семейства с малки деца и по-възрастни хора, макар че не са изцяло за този сегмент. В случай че сте почитател на високите скорости и газта до ламарината, е най-добре да си купите високоскоростни гуми с размер 175/65R14. С тях безпроблемно ще можете да задоволявате страстта си.

Пряка връзка с гореспоменатите фактори имат скоростният и товарният индекс на гумите. Товарният сочи максималното натоварване, на което може да издържи гумата, като за всеки размер има по един стандартен и един по-висок индекс. Скоростният пък разкрива каква е максималната скорост, която е възможно да бъде развита от гумата, като е напълно логично, че  той е по-висок при летните гуми. Ако желаете и през зимата да карате с високоскоростни гуми с размер 175/65R14, заложете на премиум марките.

Изисквания към гумите 175/65R14


За да бъдат предлагани на българския пазар, автомобилните гуми задължително трябва да отговарят на изискванията на Европейския съюз за безопасност и екологичност. Покриването на тези критерии се обозначава със специални етикети, благодарение на които можете да се осведомите за три съществени характеристики на артикулите.

Първият от тях е „Икономия на гориво“ и показва изминавания път с един резервоар, а също и отделяните в атмосферата емисии CO2. Вторият сочи сцеплението с мокра пътна настилка и дължината на спирачния път. Третият пък ви информира за нивото на шума при каране с желаните от вас гуми. Ако умеете да разчитате тази информация, гарантирано ще направите най-точния избор за летни, всесезонни или зимни гуми с размер 175/65R14, като същевременно си гарантирате по-ниски разходи и повече сигурност и удобство на пътя.

От значение за качеството и надеждността на артикула е и кога е произведен той, а за целта трябва да умеете да разчитате ДОТ-а. Той указва точната дата и представлява четирицифрен код, поставен върху гумата. Първите две цифри ви информират за това в коя седмица от годината е произведена стоката, а последните две сочат самата година. Ако сте си купили гуми с примерен ДОТ „2418“, това следва да ви осведоми, че те са произведени през 24-тата седмица на 2018 година.

Гумите с размер 175/65R14 в E-Gumi ви гарантират:


  • Най-високо качество: всички гуми в нашия онлайн магазин отговарят на последните евростандарти и ви гарантират сигурност и удобство на пътя;
  • Най-изгодни цени: актуализираме ги всеки ден според тенденциите на пазара и така си осигурявате идеалното съотношение между топ качество гуми с размер 175/65R14 и оптимална цена. Помогнете си с нашия калкулатор и следете и нашите суперпромоции;
  • Най-бързи и далечни доставки: ще получите вашите нови гуми до два работни дни, най-често още на следващия, и то дори и в най-крайните точки на България.

Не забравяйте да разгледате пълната гама автомобилни гуми с размери 175/65R14 на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!

вземи своите нови летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в