Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Кога е най-доброто време да сменим летните гуми със зимни?

Въпреки, че гумите се казват зимни, това не означава, че трябва да изчакаме да завали сняг за да сменим летните гуми със зимни. Законът за движение по пътищата не ни задължава да използваме зимни гуми, но въпреки това ни препоръчва от началото на ноември до края на март шофирането в България да се извършва със зимни автомобилни гуми. 

Зимни гуми

Допълнително уточняващо правило е, че когато температурите паднат под 7 °C. за повече от три дена трябва да сложим зимни гуми. Това е много важно, защото ниските температури за основната причина за смяна на...

10 причини защо да предпочетем зимни гуми през зимата вместо всесезонни

Когато времето застуди и наближи зимата най-обсъжданата дискусия сред шофьорите е избора на зимни или всесезонни гуми. Всеки активен водач на автомобил знае, че в България периода на шофиране със зимни гуми е от началото на ноември до края на март.  Така, че в момент темата е много актуална и е важно отново да я обсъдим.

10 причини защо да предпочетем зимни гуми през зимата вместо всесезонни

Въпреки постоянното откриване на специални химически съставки, които се добавят към каучука (основния материал, от който се произвеждат гумите) все още по качества всесезонните гуми отстъпват на зимните гуми.

Ето 10 от...

Защо маркировката DOT на гуми е важна?


Защо е важен DOT на гумите!

 Има ли по-важна дата от DOT, отговора е ДА, датата на монтаж на гумите. Стареенето на гумите преди монтажа е незначително. След като бъдат монтирани и въведени в експлоатация, гумите могат да бъдат подложени на влиянието на околната среда, температура , слънце , скорост, влага и други. По време дори и на нормална употреба на гумите са подложени на големи натоварвания, удари и природни условия, който по време на съхранение липсват. Гумите са проектирани да работят добре и надеждно в продължение на много години. Преди...

Зимните гуми ви спестяват пари

Според народните предания след Димитровден започва зимата. А според опитните шофьори от Димитровден започва смяната на летните със зимни гуми.
 
Законът за движение по пътищата не ни задължава през зимата да шофираме със зимни гуми. Въпреки това специалистите ни препоръчват да използваме гуми за сняг от ноември до март или когато температурите паднат под 7 °C. Освен, че разполагат с по-добри технически характеристики зимните гуми могат да ни спестят и доста пари. Преди да говорим за пари нека първо да представим предимства им.

Как зимниг гуми могат да ви спестят пари

Зимни или всесезонни гуми да предпочетем през зимата?

С наближаване на зимния сезон избора на зимни гуми или всесезонни гуми се превръща в най-актуалния въпрос за шофьорите. За да вземете най-доброто решение за вас трябва да сте запознати с характеристиките и предимствата на двата вида автомобилни гуми.

Зимни или всесезонни гуми да изберем през зимата

Зимните гуми са предназначени за шофиране в зимни условия, характеризиращи се с ниски температури, снеговалеж и лед. Те са произведени от по-меки каучукови смеси за да не се втвърдяват от студа. Имат специално разработени грайфери, които осигуряват стабилност на автомобила при...