Защо руски зимни гуми са новият пазарен хит

публикувана

И в сезон зима 2020/21 хит са настъпващите все по-мощно на пазара руски зимни гуми. Сред най-търсените, които са с ниска цена и безупречно качество, са зимни гуми Кордиант. Прочетете този текст и ще разберете защо.

Зимен сезон 2020/21 много скоро ще потропа на вратите на всички ни. Всеки опитен шофьор започва отрано да се подготвя за него. Разглежда многобройни и различни модели зимни гуми, за да си осигури безопасност на пътя при неизбежно идещите заснежавания, заледявания и киши. Спира погледа си на най-популярните световни марки, но напоследък все повече го прави и с новия хит – руски зимни гуми.

ЗАЩО ИМА БУМ В ПРОДАЖБИТЕ НА РУСКИ ЗИМНИ ГУМИ В БЪЛГАРИЯ


Накратко отговорът е следният: днешните зимни руски гуми не са онова, което бяха във времената на соца. По много от своите характеристики те никак не отстъпват на артикулите на известните производители. Напротив, по някои от тях може да се твърди дори и че превъзхождат. Неслучайно е такъв ръстът на продажбите на различни модели руски зимни гуми Медвед, Кама, Амтел, Премиори, Кордиант и други.

В много от северните страни се купуват руски зимни гуми поради факта, че те са разработени специално за суровите и капризни условия на зимата в Русия. Така че ако сте български шофьор от регион, в който се налага автомобилът ви често да показва стабилност на пътя в сняг и лед, това е изборът за вас. Наистина, тези зимни гуми са идеални за целта, защото преобладаващо са с голям грайфер и са с доста мек каучук. Доста от опиталите ги водачи потвърждават, че при тежки снежни условия наистина са много добри, макар че при високи скорости стават мъничко по-шумни.

качествените и евтини руски зимни гуми печелят все повече почитатели

Съвременното производство на зимни руски гуми


Споменахме за това как възприятието за нивото на старите зимни руски гуми оформи съзнанието на българския шофьор преди Десети ноември. Тогава масово новите коли идваха от Съветския съюз с ужасяващи по качество гуми и водачите се принуждаваха да търсят връзки, за да си купят далеч превъзхождащите ги т.нар. „Видинки“. (Това, за по-младите ни читатели, са артикулите на видинския завод „Видахим“.)

Докато обаче след 1990 г. българските заводи замряха, в Русия бяха отворени множество заводи за производство на гуми. Ако не знаете това, голяма част от производството на Nokian идва именно от руските им заводи. Авторитетната финландска компания е пословична специално със своите зимни гуми. Това се дължи и на факта, че тук говорим за единствения производител в света със собствено постоянно устройство за тестване на зимни гуми.

Нещата обаче вече се простират далеч по-надалеч. В последните две десетилетия руснаците развиха и собствено производство с отлични марки. За тях стана дума по-рано в този наш текст. Стигна се дори до там, че от завода на Фолксваген в Русия произвежданите автомобили да излизат с въпросните марки. Така че крайният клиент е нормално да бъде впечатлен и изкушен от идеята да си купи руски зимни гуми. Как иначе, когато се предлага такова изкусително съотношение между високо качество и ниски цени!?

КАК ЗИМНИ ГУМИ КОРДИАНТ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПАЗАРЕН ХИТ


От всички руски зимни гуми Кордиант се утвърди във времето като най-популярната марка. Затова нека акцентираме на тях и да започнем с кратка история на компанията.

Марката Cordiant се появява на бял свят през 2005 година. До 2011-а принадлежи на най-успешния руски холдинг за гуми OJSC Sibur-Russian Tyres, който е част от съюз с Matador – дъщерно дружество на германския гигант Continental. След 2011 г. Cordiant става независима компания, а през 2012-а контролният пакет акции е изцяло изкупен от Matador. През 2016 г. Cordiant се превръщат в най-продаваните сред руските гуми и това се запазва и до днес. Защо е така?...

Изпитаното качество на зимни гуми Кордиант


По отношение на руски зимни гуми Кордиант мнения може да срещнете всякакви, но едно е сигурно. Това е, че тяхното качество е целогодишно сурово тествано от куп авторитетни изпитатели. Говорим например за IDIADA (Испания), Test World (Финландия), Arctic Falls (Швеция) и DECRA (Германия). От Cordiant R&D Center – уникалния комплекс за развиване на нови продукти и технологии на компанията – постоянно канят международни експерти с цел модифициране на новите модели. Компромиси не се допускат!



ВИЖТЕ НЯКОИ ТОП МОДЕЛИ НА ЗИМНИ ГУМИ КОРДИАНТ


Кордиант предлага доста модели качествени зимни гуми, но ние ще поставим ударение върху двата, които оценяваме най-високо. Имаме предвид Cordiant Winter Drive и Cordiant Winter Drive 2. Запознайте се с техните характеристики и вижте защо са толкова популярни.

Cordiant Winter Drive


Това са зимни гуми, които са силно адаптивни към променливи метеорологични условия през студения сезон. Асиметричната шарка на протектора на Cordiant Winter Drive осигурява висока стабилност и управление на автомобила с безопасно маневриране. Многото прорези по краищата на протектора и Z-образните ламели дават отлично ускорение и сцепление при утъпкан сняг и заледени пътища.

Тези великолепни руски зимни гуми се отличават с технологията Double Tread и каучукова смес, която съдържа сажди и силициеви компоненти. Това намалява разхода на гориво. Дренажната им система е съставена от многобройни и дълбоки надлъжни и напречни канали, като така е осигурена висока устойчивост спрямо аквапланинг. Протекторните блокове с различни форми и размери са разположени на неравномерно разстояние, за да се намали шумът при шофиране.

Шарката на протектора на Cordiant Winter Drive е създадена с помощта на компютърно подпомогнато 3D моделиране. В резултат на това инженерите са успели да постигнат оптимален баланс между експлоатационните и потребителските качества на гумата. Блоковете на централната част и областта на раменете на протектора са свързани чрез специални полумостове в едно цяло. По този начин се увеличават лекотата и ефективността на управлението.

Cordiant Winter Drive 2


За руски зимни гуми Кордиант мнения ще срещнете най-различни, но едва ли ще има отрицателни по отношение на Cordiant Winter Drive 2 – наследника на разглеждания по-горе артикул. Новият модел е проектиран за безопасно и комфортно шофиране, без значение какво е времето навън и качеството на пътя. Това е особено важно за съвременния луд климат, в който метеорологичните условия могат да се променят и по трижди дневно.

От Кордиант принципно са специализирани и с голям опит в разработването на гуми за най-сурово време. При Cordiant Winter Drive 2 обаче моделът на протектора е богат на функционални елементи и най-нови технологични решения, ефикасни в широк температурен диапазон и на повърхности с ниско сцепление. Това важи независимо дали говорим за заледени, кишави или мокри пътища.

Тези първокласни зимни гуми са самопочистващи се с протектор с монолитно V-оребрено ребро за прецизно контактно петно. Също така са и силно маневрени: активирането на 3d-брави в ламелите гарантира на страничните блокове необходимата стабилност в завоите. Обединената в единна система от полумостове централна част на протектора прави управлението предсказуемо и плавно. Блоковете с различни размери с променлив наклон по протектора пък значително намаляват типичния за зимните гуми шум.

ЗА ФИНАЛ


След като ви запознахме с качествата на най-добрите руски зимни гуми, сигурно вече сте решили за себе си дали да заложите на тях. Те може и да са по-евтини, но е за предпочитане да си вземете нови от тях, вместо да купувате втора ръка от по-известни марки.

Ако искате да се сдобиете с такива от популярен размер – примерно руски зимни гуми 205 55 R16 Cordiant Winter Drive 1 или 2, е все по-вероятно да намерите. Защо пък не посетите на място магазините на E-gumi? Кой знае – може накрая да си тръгнете безкрайно доволни.

Сподели в