Нашият блог и всичко ново в света на гумите

Помагат ли зимните гуми при дъжд

Монтирането на нови зимни гуми е най-добрият вариант за осигуряването на спокойствието на шофьора през зимните месеци, тъй като те предлагат по-добро сцепление и поведение на пътя и по-къс спирачен път по хлъзгави настилки. Дори е силно препоръчително да монтирате четири зимни гуми на автомобила си (все пак спирате и с четирите колела), а не да залагате на различни типове гуми, защото така може да се дебалансира неговото поведение на пътя при лошо време или в екстремни условия.

Зимни гуми при дъжд

България е разположена на прехода между умерения и...

Заслужават ли си инвестицията зимните гуми

Е, лятото си замина, есента тихо я последва и зимата е все по-близо, а синоптиците предричат коварна зима в България с оглед на летните порои. Ето защо разумът сочи, че е по-добре шофьорите да се подготвят добре и бързо за очакваните тежки условия.

Зимни гуми

Вземайки предвид прогнозите и като добавим вечно очаквателната и изненадана позиция на пътните органи в страната след всеки снеговалеж (ако ще да е през януари или февруари), вероятно е време да започнете да се замисляте за покупка на нови зимни гуми в името на повишената си сигурност на пътя.

Защо зимните гуми са по-добри от всесезонните през зимата

С идването на всяка зима се подновяват споровете, кои гуми са по-добри зимните или всесезонните. За да изясним кои са по-добри, първо ще обясним какво представляват двата отделни вида гуми и по какво се различават.

Зимните гуми по-добри от летните

Зимните автомобилни гуми са проектирани специално за безопасно и сигурно шофиране при ниски температури, сняг и лед. Това е отразено и в различните им по големина, форма и брой грайфери.

Всесезонните автомобилни гуми са проектирани и за зимни и за летни условия. Едната половина на протектора на гумата е със зимни грайфери, а...

Нови или втора ръка зимни гуми?

Темата за избор на нови или втора ръка зимни гуми е безкрайна и всеки има свое мнение, въпреки това ще се опитаме да дадем повече информация, която се надяваме да ви е ви е полезна при вземането на това решение.

Втора ръка или нови зимни гуми

Периодът на смяна на летни със зимни гуми в България е от началото на ноември до края на март. Според действащия у нас Закон за движение по пътищата не сме длъжни да шофираме през този период със зимни гуми. Въпреки това зимните гуми са препоръчителни. Има страни, в които зимните гуми за задължителни, но за сега у нас, те все още не са....

Предимства от шофиране с качествени зимни гуми

Въпреки, че предимствата от шофиране с качествени зимни гуми през зимата са добре известни на опитните и дългогодишни шофьори, все още има водачи, които ги пренебрегват.

Ще се опитаме да обясним основните предимства от шофиране с качествени зимни гуми.

Предисмствата на зимните гуми

През зимният сезон климатичните условия са наистина екстремни. Особено в България. Температурите трайно падат под нулата, пътната настилка е покрита със сняг, често и с лед, има силни ветрове и на места със сериозни навявания от сняг. Тези условия поставят всеки автомобил и водач пред...