Защо да заложите на летни гуми 195/65 R15

публикувана

Струва си да се спрете в избора си на автомобилните летни гуми 195/65 R15 и причините ще ви разкрием в този текст. Само накратко, този е сред най-търсените и купувани на пазара днес размери заради универсалната си приложимост при автомобили от различен клас и модели. Също и заради осигурявания оптимален контрол и стабилно управление на превозното средство.

Вижте обаче пълния списък с причини защо да заложите на летни гуми от този размер, за да сте напълно информирани. После ви остава само един ход до правилната и изгодна покупка. Разгледайте пълната гама гуми 195/65 R15 летни на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi.
 

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ОСОБЕНОСТИ НА ЛЕТНИ ГУМИ 195/65 R15

Ето и най-важните специфики на летни гуми 195/65 R15, които трябва да познавате, преди да ги купите.

  • универсален размер – и когато казваме „универсален“, имаме предвид буквално това за гуми 195/65 R15. Малко са размерите, които могат да бъдат използвани при толкова много и различни видове автомобили. Ако ви трябват за SUV, кросоувър, пикап, ван, миниван, микробус или камионче, уредени сте. Ако пък са ви нужни за хечбек, комби или кабриолет, също никакви грижи – слагайте спокойно! Volkswagen например залага на тях от Golf и Passat до Sharan и Touran. Skoda прави същото от Octavia до Scala, Peugeot – от 207 до Partner, Opel – от Astra до Crossland, Honda – от Civic до- Stepwgn, а Ford – от Focus до Transit Connect. Дори и при Mercedes-Benz е така: от A-клас до Citan. Летните гуми от размер 195/65 R15 може да намерите в каталозите на мнозинството от световноизвестните производители. Затова и, ако се спрете на тях, ще се радвате на пребогат избор на варианти как да „обуете“ своята кола.Най-популярните в страната модели са Vredestein Sportrac 5 195/65 R15, Fulda Kristall Montero 2 195/65R15 и Bridgestone 195/65 R15 Turanza T005 91H.
  • устойчиви – гумите 195/65 R15 се славят с голяма устойчивост и трайност. Те генерално запазват отлично състоянието си за дълго време, така че ще ви спестят немалко пари. Заради своите характеристики летни гуми 195/65 R15 позволяват вдигането на високи скорости. И това се случва при запазване на максимална стабилност плюс оптимално удобство по време на шофирането.
  • отлични при извънредни пътни условия – с тях ще сте спокойни каквито и природни явления да са насреща. Ще минавате и през лятна буря безпроблемно, колкото и да се променят характеристиките на пътната настилка и сцеплението с колата. Опасността от аквапланинг след порои е често срещана в България и в най-топлите периоди на годината. Лятната разновидност на гуми 195/65 R15 обаче се справя отлично в подобна ситуация. Благодарение на тях бихте намалили максимално вероятността да пострадате при пътен инцидент. Също и да застрашите здравето и живота на себе си и своите спътници.


вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт

 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕТНИ ГУМИ 195/65 R15

Ето кои са най-съществените фактори за вземане под внимание при избирането на вашите нови летни гуми от размер 195/65 R15. Не пренебрегвайте нито един от тях! Всеки е важен заради различията в някои специфики и характеристики на артикулите с този размер.

  • радиус на въртене – никога не пропускайте да го проверите. Това е задължителен фактор за всеки един размер. Той показва при ненатоварена гума разстоянието от центъра на джантата до върха на протектора. Ако има неточно съчетаване на гуми и джанти, често се стига до значително изменение. То на свой ред може да ви докара до покачен разход на гориво или проблеми със скоростомера.
  • ДОТ – трябва да можете да го разчитате, защото надеждността и качеството на гумите са свързани и с това кога са произведени те. ДОТ представлява изписан върху гумата четирицифрен код. Първите две цифри сочат в коя седмица от годината е произведена тя, а последните две –  в коя година. Ако примерно сте купили гуми 195/65 R15 летни и с ДОТ „1121“, значи са произведени през 11-ата седмица на 2021 година.
  • марка – друг фактор с потенциално решаващо значение за качеството и надеждността на набелязаните от вас гуми. Може да сте напълно спокойни, че в нашия онлайн магазин проблемът в това отношение е изчистен. Просто ние предлагаме безкомпромисна стока, произведена от най-добрите компании от целия свят. Тя ще задоволи и най-високите претенции за качество.
  • разход на гориво – всеки различен модел летни гуми 195/65 R15 носи със себе си и различен разход. Предварително проучете добре набелязания модел, тъй като на пазара има и по-икономични, и по-непестеливи. Проверете дали той изцяло отговаря на търсените от вас характеристики откъм разход на гориво.
  • цена – безспорно един от водещите фактори при всякакъв тип покупка на всеки един продукт. Има едно отдавна известно правило: колкото по-висока е цената, толкова по-добро ще е и качеството на гумата. По тази причина не се подлъгвайте непременно по най-евтините артикули. Имате нужното време, тъй че намерете идеалния баланс между своя бюджет и нуждата ви от сигурност и комфорт на пътя. Важен детайл, който не бива да пропускате: помислете и за това в какви пътни условия карате колата си преобладаващо.

научи всичко за плюсовете на летни гуми 195/65 R15 с помощта на E-gumi

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЛЕТНИ ГУМИ С РАЗМЕР 195/65 R15

Всички предлагани на пазара летни гуми 195/65 R15 трябва задължително да са със специален етикет. Неговата роля е да удостовери това, че те покриват приетите в Европейския съюз стандарти за безопасност и екологичност. Вижте и кои са трите параметри по етикетите, които да следите.

  • сцепление с мокра пътна настилка – оценката варира от клас А до клас G. Ако си купите летни гуми от клас А, си осигурявате най-къс спирачен път на мокра настилка.
  • икономия на гориво – тук виждате разхода на гориво и отделяните въглеродни емисии при движение. Ако целта ви е да спестите максимално гориво, изберете на гуми от най-високия клас А.
  • ниво на шум – измервано в децибели. На етикета има високоговорител с черни вълни – колкото повече са те, толкова повече шум произвеждат гумите.
     

КАКВО ВИ ГАРАНТИРАТ ЛЕТНИ ГУМИ 195/65 R15 ОТ E-GUMI

  • Доказано високо качество: всички гуми в нашия онлайн магазин спазват последните евростандарти. Те ви гарантират сигурност и удобство на пътя.
  • Конкурентни цени: всекидневно актуализирани според тенденциите на пазара. По този начин ви улесняваме с перфектното съотношение между високото качество гуми и най-изгодната цена. Помогнете си също с нашия калкулатор, а следете и постоянните ни промоции на летни гуми.
  • Бързи и далечни доставки: за един до максимум два работни дни ще се радвате на своите нови и толкова желани летни гуми с размер 195/65 R15. Без значение дали се намирате и в най-крайната точка на България.
     

ВИЖТЕ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ МАРКИ ЛЕТНИ ГУМИ 195/65 R15 В E-GUMI

Bridgestone 195/65 R15

Debica 195/65 R15

Firestone 195/65R15

195/65 R15 Dunlop

Fulda 195/65 R15 91t

Hankook 195/65 R15

Pirelli 195/65 R15


Тук са пълната гама летни гуми 195/65 R15 на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете и разгледайте сега!
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в