Как да изберем точните летни гуми 2021

публикувана

При търсенето на най-добрите летни гуми 2021 година не разочарова откъм предлагани на пазара отлични варианти. Остава ви единствено да се ориентирате правилно в морето от възможности, тъй че ви е нужна точната информация. Затова прочетете следващите редове и ще знаете всичко, което ви трябва, за да направите най-правилния избор. И като качество, и като цена, и като устойчивост във времето.

Осигурете си комфортно и безпроблемно шофиране с летни гуми, които правят чест и на вас, и на вашия автомобил. Ето как…

ОПОЗНАЙТЕ АВТОМОБИЛА СИ ЗА НАЙ-ТОЧНИЯ ИЗБОР НА ЛЕТНИ ГУМИ 2021

Когато започвате да се оглеждате за летни гуми 2021 година, трябва да сте наясно с техническото състояние на автомобила си. Това важи най-вече на ходовата му част. Спазвайте препоръките на неговия производител за това какви гуми да се ползват, като за целта трябва да разчитате техническата информация. За пример ви даваме значението на индексите на произволно избрани гуми 195/65 R15 95V.

  • 195 – това е ширината на гумата в милиметри.
  • 65 – съотношението височина към ширина на гумата в процентно съотношение.
  • R – индекс за радиалната структура на гумата. Срещат се и други, които обаче са за специализирани и тежкотоварни автомобили.
  • 15 – размерът на джантата в цолове/инчове.
  • 95 – индекс за товароносимост, указващ какъв товар може да издържи една гума. В дадения пример 95 отговаря на 515 кг, но вижте и още за товарния индекс ТУК.
  • V – скоростен индекс, указващ максималната допустима скорост, която може да издържи гумата. На нашия индекс V отговаря 240 км/ч, ала вижте и още за скоростния индекс ТУК.

Все пак производителите са предвидили и няколко алтернативни размера като вариант за колата ви. Допустимо при алтернативите е незначително отклонение от размера на т.нар. хомологирани (препоръчани от производителя) гуми. В тези случаи общата височина не бива да надвишава разликата от 3%.
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт

 

ПРЕЦЕНЕТЕ КЪДЕ И КОЛКО ШОФИРАТЕ

Второто, което трябва да осмислите, е къде шофирате повече – в града или в извънградски условия, както и в какъв климат. Ако карате повече на второстепенните и недобре почистени пътища, изборът ви на летни гуми 2021 година трябва да падне върху такива с добра текстура и стабилен грайфер. Така автомобилът ви няма да поднася.

Ако например шофирате повече по хубави пътища и не толкова по жегите, смело си вземете по-скъпи и качествени летни гуми. Просто защото ще ги карате дълго и ще ви се отплатят.

Ако там където карате често валят дъждове, търсете модел със стабилни показатели в тестовете на мокра пътна настилка. Такива са тези с V-образна шарка, при които водата лесно се отвежда под автомобила.
виж как да избереш подходящите за теб летни гуми 2021 с точните съвети

ОСМИСЛЕТЕ ДОБРЕ БЮДЖЕТА СИ ЗА ЛЕТНИ ГУМИ 2021

При търсенето на летни гуми 2021 година ни залива с чудесни възможности от всеки ценови клас – ниския, средния и високия. Затова спокойно може да се купи нов комплект на добра промоция, без да се рискува с такъв втора употреба. По същата причина не е и нужно да карате още една година със захабените си летни гуми с все същото оправдание. Знаете го: че „този път е вече за последно“.

Ако практикувате преобладаващо градско шофиране и с нормален пробег, може да изберете и гуми от нисък ценови клас. Просто натоварването тогава е по-малко и по-обикновени артикули ще ви свършат добра работа. В случай че шофирате активно и натоварвате силно гумите в градски и извънградски условия, заложете на летни гуми от високия клас. Същото важи и ако карате луксозна и/или спортна кола – там компромисите са напълно забранени!

СЛЕДЕТЕ АВТОРИТЕТНИТЕ ТЕСТОВЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ 2021

Друга чудесна възможност да изберете подходящите за вас летни гуми 2021 са авторитетните тестове, които се провеждат традиционно всяка година. Единият от тях е на германската авто-мото организация ADAC, а другият – на също германското списание Auto Bild. И двете изпитания за гуми предизвикват огромен световен интерес и множество шофьори се водят по резултатите в тях преди покупка.

Разбира се, може да следите също различни онлайн и традиционни издания, за да се информирате. Може и да оглеждате форуми и групи в социални мрежи в интернет – източници вече се намират доста и навсякъде. И все пак се опирайте на истинските авторитети във времето на фалшивите новини. На карта е заложена сигурността на вас, вашите близки и колегите ви шофьори на пътя. Специално ADAC е най-голямата организация от своя род в цяла Европа, така че несъмнено можете да вярвате на нейните съвети.

ОЩЕ НЯКОИ СЪВЕТИ ЗА ТОЧНИЯ ИЗБОР НА ЛЕТНИ ГУМИ 2021

Гледайте да сложите четири нови летни гуми с еднакъв модел и размер. Това ви гарантира много по-голяма сигурност на пътя и равномерно износване, независимо какво е предаването. Да, законът не ни задължава за такъв подход, но той определено е оптималният.

Нека избраните от вас летни гуми 2021 да са и от доказана марка. Не забравяйте, че гумите предават силите между превозното средство и пътната настилка, нужни за завиване, спиране и ускорение. Ето защо представляват най-активната система за безопасност във всеки автомобил, което никога не бива да бъде подценявано.

ЗА ФИНАЛ

Вече имате толкова много добри съвети на разположение, че няма как да не вземете най-информираното решение. Шофирайте комфортно, безопасно и дълго с избрания от вас клас летни гуми 2021 от онлайн магазин за гуми E-gumi. При нас ще намерите мнозинството от най-препоръчваните от специалистите марки и модели във всички размери. При това на промо-оферти и с безплатна доставка на територията на цяла България. Е, как да изпуснете такава възможност!
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в