10 Основни стъпки за избора на най-добрите зимни гуми

публикувана

 С наближаването на зимата е препоръчително да видите какво е състоянието на вашите зимни гуми и ако се налага да закупите нови. Много водачи на автомобили се чудят „ Какви  гуми да избера за моя автомобил ?“ Ако се вслушвате на съвета на приятели и роднини не забравяйте, че вашата кола е различна и се нуждаете от гуми, които отговарят на вашите навици на шофиране.
Ние ще ви помогнем да изберете най-добрите зимни гуми с 10 съвета.
 
1- Какъв е размерът на вашите гуми

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите. Най-сигурният и лесен  начин е да го прочетете от страницата на гумата. Например 205/55R16, това означава:
  205 - това число е в милиметри и показва широчината на гумата.
  55 -  това число е в проценти и показва, че височината от гумата е 55% от нейната широчина.
  16 - това число е в инчове и показва вътрешния диаметър на гумата.
 
2 -  Какъв вида на пътя, по който шофирате
 
Шофирате ли често по магистрали, в града или само във вашия регион? Ако шофирате ежедневно купете висококачествени зимни гуми.

3 - Оценете гумите на пазара
 
Отделете малко време и разгледайте нашият сайт https://www.e-gumi.com/ . При нас ще намерите зимни гуми за вашия автомобил. Сравнете техните показатели, обърнете внимание на техните канали, които увеличават безопасността при шофиране на зимни условия.
 
4 - Задавайте правилните въпроси, за да получите правилните отговори
 
Нашите специалисти по гуми ще ви зададат правилните въпроси, за да можете информирано да закупите зимни гуми, които най-добре отговарят на вашите нужди.
Ще ви попитат за ежедневната употреба на превозното средство, колко километра изминавате през зимата, къде живеете и какъв бюджет за гуми имате.
 
5 - Изберете между зимни гуми и гуми за тежки зимни условия
 
Ако шофирате предимно в града изберете зимни гуми с маркировка 3PMSF „ 3 Peak Mountain Snow Flake “, те осигуряват проверена безопасност при взискателните зимни условия. Зимните гуми 3PMSF са проектирани да останат гъвкави при температура по 7°C  и да осигурят отлично сцепление върху сняг, киша, мокри пътища и сух асфалт.
Гумите за тежки зимни условия Ice Grip (планина с леден връх) са по-специфични, тъй като осигуряват отлично сцепление,  както на лед така и на сняг. Тези гуми не са подходящи за високи зимни температури и мокри пътища, препоръчват се предимно за шофиране по заснежени пътища.Предпочитат се от шофьори във високо планински населени места, където снега не почиства редовно.

Гумите с маркировка M+S не са свързани с никакви задължителни тестове за ефективност и няма гаранция за ефективност, свързана с гуми с маркировка M+S. Маркировката M+S се базира на геометрията на гумата, а не на това колко добре се справя при тестове при действително шофиране в кал или сняг.

 
6 - Научете повече за управлението и спирането
 
Основната причина за взимане на зимни гуми е безопасното шофиране. Когато температурата падне под 7 °C лятната и всесезонната гума губят гъвкавост и сцепление, което прави шофирането опасно. Зимната гума гарантира безопасност дори при температура под 7°C .
 
7 - Сравнете европейските етикети на гуми

В нашият онлайн магазин https://www.e-gumi.com/ можете да сравните различните европейски етикети на гуми. Това е класификация на ефективността на гумата в Европа през 2012г.

 Икономия на гориво: около 20 % от разхода на гориво се дължи на гумите. В зависимост от съпротивлението при търкаляне на гумата, икономията на гориво варира от клас А, което означава най-добра икономия на гориво, до клас Е, което означава най-лошата икономия на гориво. Между различните класове потреблението на гориво се увеличава с 0,1 литра на 100 км.

  Спирачен път на мокро: дава информация за спирачния път на мокра настилка. Гумите от клас А на мокро се нуждаят от по-кратко разстояние за  спиране. В извънредни ситуации няколко метра могат да бъдат решаващи.

Категория на шум: съответства на външният шум на гумата, изразен в децибели и класове А,В или С. Увеличение само на 3 децибела удвоява силата на външния шумна гумата.

 Икона за гума за сняг: показва дали дадена гума е подходяща за зимни условия. Ако гумата е подходяща за зимата върху етикета се изписва символа на снежинка оградена с тривърха планина(3PMSF). Ако гумата е зимна този символ се изписва върху нейната страница.

 Икона за гума за тежки зимни условия: означава, че гумата предоставя по-къс спирачен път върху покрити с лед пътища през зимата. Ако гумата е подходяща  за тежки зимни условия върху нейния етикет и страницата ѝ е изписана икона със заледена едновърха планина.
 
8 - Избягвайте смесването на различни гуми
 
Купуването на гуми от различни марки за вашия автомобил, никога не е добра идея. Това може да има неблагоприятен ефект върху шофирането и да доведе до лошо управление.
 
9 - Настоявайте за повече предложения
 
 Разгледайте показателите на различните гуми. По този начин ще можете да изберете своите зимни гуми сред повече предложения.

 
10 - Уважавайте бюджета си
 
Бюджетът е важен фактор при избор на гуми. Отделете време да сравните различни цени и модели, за да вземете гумите, които най-добре отговарят на вашия автомобил и вашите нужди.
За да получите повече информация и да бъдете непрекъснато информирани посетете https://www.e-gumi.com/


Сподели в