Заслужават ли си инвестицията зимните гуми

публикувана

Е, лятото си замина, есента тихо я последва и зимата е все по-близо, а синоптиците предричат коварна зима в България с оглед на летните порои. Ето защо разумът сочи, че е по-добре шофьорите да се подготвят добре и бързо за очакваните тежки условия.

Зимни гуми

Вземайки предвид прогнозите и като добавим вечно очаквателната и изненадана позиция на пътните органи в страната след всеки снеговалеж (ако ще да е през януари или февруари), вероятно е време да започнете да се замисляте за покупка на нови зимни гуми в името на повишената си сигурност на пътя.

Предимствата на зимните гуми, особено на новите, пред летните и всесезонните са многобройни и неоценими. При падане на температурите под  7°C те осигуряват много по-добро сцепление с асфалта, тъй като по-меките каучукови смеси, от които са произведени, не се втвърдяват и не замръзват. Под тази температурна граница са почти всички сутрини и вечери в България между ноември и март, така че ако използвате автомобилен транспорт, за да отидете на работа и после да се приберете у дома, се налага да шофирате в подобни коварни условия почти половин година. Така рисковете от пътен инцидент се увеличават драстично, а всички искаме да стигнем навреме на работното място да изпълним задълженията си и после да се приберем безопасно у дома при любимите си хора, нали?

Друга съществена причина бързо да отидете в сервиза е финансовата, особено при тези ниски цени на зимни гуми. Макар че отпадна възможността да бъдете наказани с глоба от 2000 лв. при причиняване на инцидент през зимата заради летни гуми, материалните щети от евентуална катастрофа пак могат също толкова дълбоко да бръкнат в бюджета на вас и вашето семейство. С бурното навлизане на онлайн търговията в нашия живот става все по-възможно намирането на най-евтините гуми след елементарно, но и същевременно задълбочено проучване в интернет. Много лесно е вече да се сдобиете с пълен комплект нови зимни гуми и да ви ги сменят в сервиз срещу обща сума, по-малка от минималната работна заплата в България.

Третата причина е чистото удоволствие от добре прекараното свободно време. След тежката работна седмица човек заслужава спокойно да запали колата и да стигне до хижата, хотела или вилата, където е направил резервации за зимен спорт или просто отдих в планината. Летните или всесезонните гуми няма да ви позволят да се насладите на шофирането в красивата природа и ще задържат високи нивата на стреса от напрегнатия делник. Работещият човек заслужава онези сладки мигове на свобода и наслада, която идва с драстично повишената сигурност на пътя благодарение на новите зимни гуми.

Ето  защо, когато настъпи царството на студа и снега, използвайте ниските цени на зимните гуми и направете лесната крачка към мечтаното спокойствие. Струва си във всяко отношение.

Сподели в