Защо да заложите на летни гуми 225/45 R17

публикувана

Неслучайно търсите автомобилните летни гуми 225/45 R17. Това е един от най-купуваните на пазара днес размери заради приложимостта си при автомобили от най-популярните класове и модели. Да не забравяме и за осигурявания оптимален контрол и стабилно управление на колата. Почерпете обаче пълния списък с причини защо да заложите на летни гуми от този размер. Така ще сте напълно информирани и после ще ви остава само един ход до най-правилната и изгодна покупка.

Разгледайте пълната гама гуми с размер 225/45 R17 на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И СПЕЦИФИКИ НА ЛЕТНИ ГУМИ 225/45 R17

Ето и най-важните характеристики на летни гуми 225/45 R17, които трябва да познавате, преди да ги купите.

  • популярен размер – и когато казваме „популярен“, имаме предвид буквално това за гумите 225/45 R17. Малко са размерите, които могат да бъдат използвани при толкова много от най-караните автомобили в България. Ако ви трябват за хечбек, седан, комби или кабриолет, идеални са. Ползват се например при някои разновидности на Шкода Октавия, Фолксваген Голф, Пасат, Джета и Бора, Опел Астра и Вектра. Също и на Ауди А3, А4 и А6, БМВ серии 3 и 5 и Мерседес-Бенц А, В, С и Е клас. При френските коли също са вариант – примерно за Ситроен С4, Пежо 307, 308, 406 и 408, Рено Лагуна и Меган. Японските са други, които не остават извън този списък: ползват се при Тойота Корола, както и при Хонда Сивик и Акорд. В случай че пък гумите с размер 225/45 R17 са ви нужни за миниван, отново сте уредени. Ползват се при доста видове, сред които Форд Турнео Кънект, Фолкваген Шаран и Туран, както и Опел Зафира. Летни гуми 225/45 R17 ще срещнете из каталозите на мнозинството от световноизвестните производители. Така че се спрете на тях и ще имате огромен избор на варианти как да „обуете“ своята любима кола.
  • издръжливи  – гумите 225/45R17 са пословични с голяма устойчивост и трайност. Поради факта, че запазват отлично състоянието си за дълго време, че ще ви спестят немалко пари. Със своите характеристики те позволяват вдигането на високи скорости. При все това помагат за запазване на максимална стабилност плюс оптимално удобство по време на шофирането.
  • отлични при извънредни пътни условия – с тях ще се изправите спокойни пред каквито и било природни явления. В яростните летни бури характеристиките на пътната настилка и сцеплението с колата се променят драстично. Да не забравяме и че опасността от аквапланинг след порои е често срещана в България и в най-топлите периоди на годината. Летни гуми 225/45 R17 обаче се справят отлично в подобни метеорологични и пътни условия. С тяхната безценна помощ бихте намалили в голяма степен вероятността за тежък пътен инцидент.
  • придават хубав вид на колата – да се радвате на сигурност, стабилност и удобство е чудесно, но е много приятно да се радвате и на хубавия вид на автомобила. Ако държите той да изглежда завършен откъм външност, снабдяването му с летни гуми 225/45 R17 определено ще помогне. Те са естетически изпипани и с галещи окото дизайни, така че ще ви направят горди.

вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт
 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕТНИ ГУМИ 225/45 R17

Вижте тук най-съществените фактори за вземане под внимание при избирането на вашите нови летни гуми от размер 225/45 R17. Не пренебрегвайте дори и един от тях, защото всеки е важен. Това е заради различията в някои специфики и характеристики на артикулите с този размер.

  • ДОТ – надеждността и качеството на гумите са свързани и с това кога са произведени те, затова трябва да го разчитате. ДОТ е четирицифрен код, изписан върху гумата. Първите две цифри показват в коя седмица от годината е произведена тя, а последните две –  в коя година. Ако примерно сте купили летни гуми 225/45 R17 и с ДОТ „4220“, значи са произведени през 42-рата седмица на 2020 година. Т.е. са доста нови и нямате поводи за притеснение.
  • радиус на въртене – винаги го проверявайте, защото е задължителен фактор за всеки един размер. Той показва разстоянието от центъра на джантата до върха на протектора при ненатоварена гума. В случай че има неточно съчетаване на гуми и джанти, може често да се стига до значително изменение. На свой ред то може да ви докара покачен разход на гориво или проблеми със скоростомера.
  • марка – друг фактор с огромно значение за качеството и надеждността на исканите от вас гуми. В нашия онлайн магазин проблемът в това отношение е нулев, защото ние предлагаме безкомпромисна стока, произведена от най-добрите световни компании. Така ще задоволим и най-високите ви претенции за качество.
  • разход на гориво – всеки различен модел гуми 225/45 R17 спомага и за различен разход. Проучете добре предварително набелязания модел, защото на пазара има и по-икономични, и по-непестеливи. Трябва да сте сигурни, че той изцяло отговаря на търсените от вас характеристики откъм разход на гориво.
  • цена – отново незаобиколим и съществен фактор при всякакъв тип покупка. Старо правило е, че колкото по-висока е цената, толкова по-добро ще е и качеството на гумата. Ето защо не се подлъгвайте непременно по най-евтините артикули. Отделете си нужното време, за да уцелите идеалния баланс между своя бюджет и нуждата от сигурност и комфорт на пътя. Друг важен детайл, който не бива да пропускате: помислете и за това колко и в какви пътни условия карате колата си преобладаващо. Ако шофирате по-рядко, на по-добри пътища и в по-умерен климат, може да си позволите лек компромис с цената. Иначе го избягвайте – за ваше добро е.

летни гуми 225/45 R17 са истински универсален и популярен размер гуми
 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЛЕТНИТЕ ГУМИ 225/45 R17

Специален етикет трябва задължително да има на всички предлагани на пазара летни гуми 225/45 R17. Той удостоверява, че артикулите покриват приетите в Европейския съюз стандарти за безопасност и екологичност. Вижте и кои трите параметъра по етикетите да следите.

  • сцепление с мокра пътна настилка – с оценка от клас А до клас G. Купите ли си летни гуми от клас А, си осигурявате най-къс спирачен път на мокра настилка.
  • ниво на шум – измервано в децибели. Колкото повече черни вълни има високоговорителят на етикета, толкова повече шум произвеждат гумите.
  • икономия на гориво – тук са указани разходът на гориво и отделяните въглеродни емисии при движение. За да спестите максимално гориво, изберете на гуми от най-високия клас А.
     

КАКВО ВИ ГАРАНТИРАТ ЛЕТНИ ГУМИ С РАЗМЕР 225/45R17 ОТ E-GUMI

  • Доказано високо качество: всички гуми в онлайн магазина ни спазват последните евростандарти. Те ви гарантират максимален комфорт и сигурност на пътя.
  • Конкурентни цени: всекидневно актуализирани според пазарните тенденции. Така ви даваме перфектното съотношение между високо качество гуми и най-изгодната цена. Помогнете си също с нашия калкулатор, а също така следете и постоянните ни промоции на летни гуми.
  • Бързи и далечни доставки: за един до максимум два работни дни ще имате своите нови и толкова желани летни гуми 225/45 R17. Дори и да се намирате в най-крайната точка на България.

ВИЖТЕ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ МОДЕЛИ ЛЕТНИ ГУМИ 225/45 R17 В E-GUMI


Тук са пълната гама летни гуми 225/45 R17 на атрактивни цени и с нов ДОТ в онлайн магазин E-Gumi. Кликнете и разгледайте сега!
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в