Всичко за автомобилни гуми 195/65R15

публикувана

Когато говорим за стандартни и популярни размери при всички летни, всесезонни и зимни гуми, 195/65R15 винаги изплува на едно от челните места. Това е така, защото тези артикули са използваеми при най-различни различни модели и типове автомобили и джипове. Тези характеристики – 195 (ширина), 65 (височина) и 15 (диаметър) – се смятат за супернадеждни откъм безопасност и удобство за шофьора по време на каране.

Не забравяйте да разгледате пълната гама автомобилни гуми с размери 195/65R15 на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!

Предстои да ви запознаем в този текст с това кои са главните особености на гумите 195/65R15, обуславящи тяхното широко разпространение на пазара, както и защо размерът е толкова съществен фактор при гумата.

Гуми 195/65R15
 

Размерът винаги има значение


Не вярвайте на жените, когато ви казват, че размерът няма значение. Не само в любовта, а и във всяка област на живота това не е истина, а автомобилните гуми не правят изключение.
 
Размерът е основен фактор за избирането на най-точните гуми за вашата кола, като за всеки модел на всяко моторно превозно средство има препоръчителен. Това е така, защото гумите играят главна роля за осъществяването на гладко взаимодействие между автомобила и пътната настилка.
 
Затова и, ако изберете правилния размер, ще си спестите куп проблеми с опиране и стържене при завои, покачен разход на гориво и т.н., а освен това ще си гарантирате най-висока степен на сигурност и безопасност на пътя плюс върховно удобство при шофиране. Ето защо задължително купувайте зимни, всесезонни или летни гуми с препоръчвани в ръководството на съответното МПС размери или със съвсем минимални отклонения от тях.
 

Най-важното за гумите 195/65R15


Гумата 195/65R15 може да срещнете главно при автомобили – в тази категория влизат и леките коли, предназначени за движение по твърди настилки, и автомобилите с повишена проходимост. Последните се наричат още „джипове“ и се ползват за по-неприятни и трудни за преминаване терени.
 
Универсалното разпространение е друга отличителна черта на артикулите с този размер. Иначе казано, няма никакви ограничения в тяхното разпространение и те се срещат както при всесезонните, така и при всички летни и зимни гуми. За десерт, 195/65R15 се произвеждат от всяка една марка без изключение и по тази причина, без значение от модела на вашия автомобил или сезона, за който са ви нужни гумите, ще ги намерите лесно и бързо в този размер. При това без компромис откъм качеството и надеждността им.
 
195/65R15 ви осигуряват удобство и сигурност – това е сред водещите причини за тяхната огромна популярност и разпространение на пазара днес. От една страна те ограничават до минимум риска от инциденти на пътя, а от друга доброто им сцепление с пътната настилка допринася и за високите дози на комфорт при шофиране.


вземи своите нови летни гуми за повече сигурност и комфорт
 

Как да изберете най-добрите гуми с размер 195/65R15


Огромното разнообразие от гуми с размер 195/65R15 на съвременния пазар прави избирането на точните за вашия автомобил по-сложна задача, затова ще ви помогнем.
 
Макар те да се предлагат от всички най-големи и популярни производители, всяка гума има своите собствени и отличаващи я характеристики, които съответстват на определен тип моторно превозно средство или пътни условия. Ето и някои от най-важните неща, които трябва да вземете предвид.

  • радиус на въртене - това е характеристика, с която задължително трябва да се съобразите при всеки един размер. Радиусът на въртене показва разстоянието от центъра на джантата до върха на протектора при ненатоварена гума. При неправилно съчетаване на гуми и джанти въпросният радиус на въртене е възможно доста да се измени, което води със себе си нежелани последици. Сред тях са например покачване на разхода на гориво или показване на неверни данни от страна на скоростомера;
  • марка – несъмнено много полезна подсказка за надеждността и качеството на артикула. Всесезонни, зимни или летни гуми с размер 195/65R15 се намират лесно и бързо в каталозите на всички най-популярни марки, като при нас селекцията е на изключително ниво и ще откриете само проверена във времето стока;
  • цена – друг безспорно съществен фактор при избора и купуването на артикули с този размер. Различните модели гуми 195/65R15 са различни, разбира се, и в своите цени. Не скачайте на най-евтините, а подходете много внимателно. Най-важното в случая е точното съотношението „качество – цена“, което зависи от вашия бюджет, най-често преминавания вид пътища и предпочитаната от вас скорост на управление;
  • ДОТ – трябва да го разчитате, защото е от голямо значение за качеството и надеждността на артикула кога е произведен той. ДОТ-ът е четирицифрен код върху гумата, като първите две цифри ви информират в коя седмица от годината е произведена, а последните две – за самата година. Ако сте си купили всесезонни, летни или зимни гуми с примерен ДОТ „1119“, това значи, че те са произведени през 11-ата седмица на 2019 година.

Изисквания към гумите 195/65R15


Всички гуми 195/65R15 и с другите размери трябва задължително да имат етикет, който удостоверява това, че отговарят на приетите в Европейския съюз стандарти за безопасност и екологичност. Представяме ви трите параметри по етикетите на набелязаните от вас артикули, които трябва да следите:

  • икономия на гориво – тук се показват изминаваният път с един резервоар и отделяните емисии CO2. За спестяване на максимални количества гориво заложете на всесезонни, летни или зимни гуми 195/65R15 от най-високия клас А;
  • сцепление с мокра пътна настилка – тук също оценката е от клас А до клас G. В случай че си купите гуми от клас А, си осигурявате най-къс спирачен път при мокра пътна настилка;
  • ниво на шум – гумите влияят и на шума от автомобила в движение (мерната единица са децибели). На етикета на интересуващите ви гуми 195/65R15 е показан високоговорител с черни вълни: колкото повече вълни има, толкова повече шум вдигат гумите.

Гумите с размер 195/65R15 в E-Gumi ви гарантират:


  • Оптимално качество: всички летни, всесезонни и зимни гуми в нашия онлайн магазин отговарят на последните евростандарти и ви гарантират сигурност и удобство на пътя;
  • Свръхизгодни цени: ние ги актуализираме всеки ден според тенденциите на пазара и по този начин ви улесняваме с идеалното съотношение между суперкачество гуми с размер 195/65R15 и най-добрата цена. Помагайте си и с нашия калкулатор и следете и нашите постоянни промоции;
  • Най-бързи и далечни доставки: за един или максимум два работни дни ще получите вашите нови и желани гуми, при това дори и в най-крайните точки на България.

Не забравяйте да разгледате пълната гама автомобилни гуми с размери 195/65R15 на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi ви предлага. Кликни и разгледай сега!
 
 
 
вземи своите нови летни гуми за повече сигурност и комфорт

Сподели в