Летни гуми с джанти 16 – всичко за добрата покупка

публикувана

Ако сте от онези шофьори, търсещи нови летни гуми с джанти 16 за автомобила си, сте един от многобройна „армия“. Това е така, защото гумите с този диаметър се смятат за най-популярните в света. Те прилягат на голям процент от масовите коли и, освен своята универсалност, се характеризират с още куп качества. За да сте сигурни обаче в своята покупка, е добре да знаете всичко възможно за тях. Дочетете оставащите редове от този текст и ще научите всичко нужно ви за най-правилното решение.

КОЕ ПРАВИ ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16 НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В СВЕТА

Няма две мнения: летни гуми за джанти 16 цола с право са най-ползваните по цялата планета. Ето и кои са главните им предимства, каращи толкова много хора да разчитат на тях.

  • най-универсална приложимост към разнородни типове МПС – гумите 16-ки могат да бъдат използвани в наистина несравним широк набор от автомобили. Можете да ги използвате и на седани и комбита, и на пикапи и SUV, че дори и на превозни средства 4х4. Няма да е никаква изненада, ако например едно четиричленно семейство разполага с различен тип кола за всекиго, да „обуе“ всяка с гумите 16 цола. Ще изброим само някои от най-популярните марки и модели автомобили, при които се използват в зависимост от годината на производство. Тук са VW Golf и Passat, Audi A3, A4 и A6, Skoda Octavia и Superb, Mercedes C-Class, BMW Серия 3. Също и Toyota Avensis, Renault Megane и Laguna, Ford Focus и Mondeo.
  • налични с всякакви шарки на протектора и стилове – друго доказателство за универсалността им. Трудно може да намерите на света шофьор, който да не може да покрие с летни гуми за джанти 16-ки всичките си предпочитания. Те са наистина подходящи за всякакъв стил на шофиране и за всякакви пътища.
  • с доста дълъг живот – бавното износване е друг важен детайл, който прави гумите 16 цола световно популярни. Все пак това е една от водещите характеристики, когато всеки водач започне да търси нови гуми. Икономичността на летни гуми за джанти 16-ки е пословична.

вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт

КАК ДА ОТКРИЕТЕ ТОЧНИЯ РАЗМЕР ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16 ЗА СЕБЕ СИ

Ако сте на етапа, когато вече се оглеждате на пазара за гуми, вероятно вече знаете кое ви подсказва, че ви трябват 16-ки. Със сигурност обаче има и незапознати сред вас, затова ще поднесем тази информация и на тях.

Най-лесната стъпка, затова е редно и да е първата, е просто да видите какво гласи надписът върху сегашните ви гуми. Пред очите ви ще се появи конфигурация като например 205/55 R16. По принцип е препоръчително да умеете да разчитате цялата информация върху гумата, така че прочетете всичко по въпроса ТУК. Засега ще уточним единствено това, че трябва да се съсредоточите върху цифрата след буквата R. Именно тя показва диаметъра на гумата в цолове/инчове и съвпада с размера на джантата.

Как да бъдете сигурни за точния размер от-до

Има обаче други начини да узнаете какъв е със сигурност точният размер летни гуми за джанти 16 конкретно за вашата кола. Имайте предвид, че при автомобили втора ръка нерядко се случва предишният собственик да е слагал размер гуми по свое усмотрение. Това невинаги е правилно, но за щастие има как да проверите и при нужда да купите от препоръчителните.

Цялата необходима ви информация може да откриете на няколко места по колата. Започнете с наръчника за нейното използване – там са всички най-важни съвети. След това огледайте от вътрешната страна на рамката на вратата на шофьора. В случай че не намерите препоръчителния размер и там, се пренасочете към жабката. Ако и там нямате успех, вижте от вътрешната страна на резервоарната капачка.

Според марката и модела на автомобила ви все на някое от гореизброените места ще срещнете точния размер гуми 16-ки за вас. Много малко вероятно е никъде да няма тази информация. И когато я откриете, може с пълна увереност да преминете към купуването на новите си летни гуми с джанти 16. С тях шофирането ще е едновременно изключително удовлетворително и с минимален риск.
за летни гуми с джанти 16 бмв серия 3 са едни от подходящите автомобили

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПО ЦЕНОВИ КЛАС НОВИТЕ СИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16-КИ

Има няколко съществени фактора, които трябва да вземете под внимание, преди да определите бюджета за новите си гуми с джанти 16 цола.

Първият е да прецените колко и как шофирате. Ако е в нормалните граници – 10-12 000 км годишно, и най-вече в градски условия, може да не купувате от най-скъпите. Също и ако не обичате високите скорости и дрифта. Ако обаче карате така и ако правите по-голям пробег и на дълги разстояния, отделете повече пари. Просто не си струва да рискувате.

Вторият фактор е въпросът къде предимно карате. В случай че живеете в по-умерен климат, без изгарящи жеги или потопяващи порои, може да купите по-нисък клас летни гуми с джанти 16. Ако сте в район, където времето изпада в крайности, си осигурете спокойствие с артикули от високия.

Третият е стойността на автомобила ви. При спортен или луксозен модел няма място за компромиси с качеството и цената на гумите. Няма как да карате скъпо возило с очевидно евтини гуми. Това е лошо и за престижа ви, и за самия автомобил, защото така няма да се движи с максимума от своя потенциал. Пък и вече има толкова добри промоции на летни гуми, че е безсмислено да се минава тънко.

ЕТО И НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ РАЗМЕРИ ЛЕТНИ ГУМИ С ДЖАНТИ 16

Както вече споменахме, летни гуми за джанти 16 цола се смятат за най-предпочитаните на пазара заради своята несравнима универсалност. Вижте обаче и кои са най-популярните размери с този диаметър. Проследете връзките към наличните в нашия онлайн магазин модели и се обзаведете с най-добрите летни гуми.

185/55 R16

195/50 R16

195/55 R16

205/55 R16

225/60 R16

245/75 R16

265/70 R16

ЗА ФИНАЛ

Ето че вече знаете всичко, което трябва да се знае за летни гуми с джанти 16. Техните отлични характеристики са причината да са използвани от толкова много шофьори по цялата планета. Станете и вие един от тях и вземете своя нов комплект на отлична цена. Разгледайте всички модели летни гуми за джанти 16 цола в каталога на E-gumi и се наслаждавайте на пътя. Лятото ще ви заведе на множество приказни места с тях.
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в