Най-добрите зимни гуми за 2018 година

публикувана

За да откриете най-добрите зимни гуми за Вашата кола, най-добре е да проверите в интернет дали са били подложени на изпитания. Това е редовна практика за водещите покупателни уебсайтове в автомобилната област и 2018 година не направи изключение. След преглеждане на резултатите от изпитанията, проведени от безпристрастни шофьори в два от най-добрите тестови полигона за студено време в индустрията – във Финландия и Германия, изпъкнаха осем модела гуми.

Най-добрите зимни гуми 2018

Те бяха изпитвани в права линия, при натискане на спирачка, за поведение на колата в снежни, мокри и сухи условия при температури под нулата, а също така и за ниво на шум, износване и икономия на гориво. Всички избрани сред най-добрите зимни гуми на 2018 година бяха тествани по един и същ индекс за скорост и натоварване.

Не на последно място трябва да бъде отбелязано, че резултатите от изпитанията бяха съпоставени при идентични условия с тези на летните гуми и всяка от зимните, при това във всяко едно отношение, се представи по-добре.

Ето и Топ 8 на най-добрите зимни гуми за 2018 година.

 

Continental WinterContact TS 860


Намиращ се на средата на класирането по цени в списъка, този Continental се представи много добре в изпитването на спирачките при снежни, сухи и мокри условия и блестя в тестовете за поведение на суха настилка, ниво на шум, износване и икономия на гориво. Това е може би най-добрата от най-добрите зимни гуми за условията за шофиране в България в студения сезон. И не само в България.
 

Nokian WR D4


Най-евтината от всички гуми в тазгодишната листа, този Nokian се представи отлично в снежни и в мокри условия, но пък изоставаше в управлението и маневреността. Също така моделът беше един от двата най-шумни и най-неикономичният откъм разход на гориво, но генералната му стойност го поставя високо в класирането.
 

Pirelli Cinturato Winter


На второ място по най-ниска цена, този Pirelli така и не излезе от Топ 3 в изпитанията в снежни условия и беше добър в управлението на мокра настилка, като единствено се показа посредствен на сухо време. Солидно 3-то място.
 

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1


Най-скъпата от най-добрите зимни гуми, поставени на изпитание, беше много ефективна на мокра настилка, но на средно ниво на суха. Това не е достатъчно за нещо повече от класиране в средата на списъка като цяло.
 

Michelin Alpin 5


Този Michelin се показа на отлично ниво на снега, ала не съвсем добре на мокра и суха настилка. В средата на класирането по износване и икономия на гориво, а също така и една от най-шумните гуми, затова и пада до 5-ата позиция в нашата ранглиста.
 

Bridgestone Blizzak LM001


Моделът не изпъкна в нито един показател, но пък е 3-ти по най-ниска цена и 2-ри по най-малък шум в колата – разумен избор за всеки купувач с неособено дебел портфейл. Затова и го поставяме на 6-о място.
 

Dunlop Winter Sport 5


Втората най-скъпа от най-добрите зимни гуми в тестовете, ала най-неефективната на снежна настилка. Като цяло представянето на модела рядко минаваше над средното ниво, макар че при сухи условия има своите плюсове. Седмата позиция е напълно подобаваща.
 

Hankook i*cept RS2


Малко по-скъп от Continental-а, този Hankook рядко изкарваше резултати над средните и изпитваше особени затруднения при мокри условия. Най-добър на суха настилка. Неслучайно заема последното място в Топ 8.


Сподели в