Най-добрите летни гуми 2019

публикувана

Стига студове, стига снегове, стига киша и стоене вкъщи – вече нямаме търпение да стане топло и да хванем пътя, за да разширим простора за душите си. Преди това обаче има да свършим една досадна, ала безкрайно важна задача: да направим смяната на зимните с летни гуми, за да бъде преживяването ни в колата по-сигурно, по-приятно и по-икономично за джобовете ни, както и за да извадим най-доброто представяне от двигателя на нашия автомобил. В следващите редове ще ви представим най-добрите летни гуми за 2019 г. според някои от най-доверените световни източници след обстойни изпитания.

Важно е да се знае, че може да има различни категории, когато говорим за летни гуми: от такива за всекидневна употреба до такива за екстремни условия. Последните са известни още като тип „Performance tires” и са предназначени за оптимално представяне на суха асфалтова и земна настилка. Лесно можете да ги откриете във всеки летни гуми онлайн магазин. След обстойно преглеждане на тестовете подбрахме най-добрите гуми за идващите топли времена на годината, така че оставяме на вас да направите своя избор. Не е изключено да откриете най-подходящите за вас летни гуми на промоция, така че не отлагайте, а започнете процеса по търсенето. А ние ще започнем с нашия водещ избор.

1. Michelin Pilot Super Sport


Летни гуми Michelin Pilot Super Sport

Тези летни гуми съчетават плавното със сигурното представяне на пътя и дават гаранция за близо 45 000 км използване. Те „захапват” настилката благодарение на модерните си технологии Variable Contact Patch 2.0 и Twaron belt package. Смятат се за съперника на Pirelli’s Zero, но за разлика от тях гарантират върхово представяне при спиране на сух път. Това обаче не значи, че в мокри условия високото ниво не се запазва – бъдете сигурни, че ще карате спокойно дори ако дъждът се излива из ведро на магистралата. Ако търсите качествени летни гуми с ниски цени, поне в съответствие с качеството, това може и трябва да е Вашият избор. Минусите са тези, че гумата се нуждае от висока температура за оптимално „захапване” (т.е. се нуждае от загрявка) и че няма достатъчно добра защита за джантата.

2. Pirelli P ZERO High Performance


Летни гуми Pirelli P Zero High Performance

Тези летни гуми са за всякакви терени и можете да ги ползвате на своите джипове, пикапи и дори SUV-та, като осигуряват по-добро противодействие на аквапланинг. При тестовете за сцепление и температура са оценени най-високо от всички. Карането с тези летни гуми ще ви даде много плавно изживяване в автомобила, дори и нощем, тъй като нивото на шума е доста ниско. Можете да им вярвате при рязко спиране и завиване, както и при високоскоростно шофиране. Минусите са лоша реакция при неравност на пътя и по-бързото износване.

3. BFGoodrich G-Force Sport Comp 2 Radial


Летни гуми BFGGoodrich G-Force Sport Comp 2 Radial

Това е най-добрата досега от всички летни гуми на BFGoodrich и е направена, за да задоволи нуждите на състезателно настроените шофьори на седани, спортни и модерни коли. Тази гума помага на автомобила да завива рязко и да спира на мига и при сухи, и при мокри условия на пътя, като противодейства отлично на аквапланинг. Протекторът ѝ спомага за оптимално „захапване” на пътната настилка. С този модел можете да не харчите всичките си спестявания – това са едни от най-добрите летни гуми с ниски цени на пазара, а и можете да се перчите с тях пред приятелите си шофьори. Минусите са високият шум и прогресивното протриване след използването им след една година.

4. Hankook Ventus V12 evo 2 Summer Radial


Летни гуми Hankook Ventus V12 evo 2 Summer Radial

Ако искате летни гуми, които да ви осигуряват здраво „захапване” дори при хлъзгане на пътя, това са те. Hankook Ventus V12 evo 2 Summer Radial ви дава отличен контрол и изключително сцепление и в сухи (това са може би най-добрите летни гуми на ниски цени по този показател), и в мокри (устойчивост при аквапланинг) условия. Ниското ниво на шум и плавният допир до пътната настилка ще направят шофирането ви изключително приятно. При бърза смяна на посоката обаче предните гуми започват да поддават, а другият минус е, че трябва често да се сменят позициите им и да се следи налягането в тях, за да не се захабят бързо.

5. Nankang AS-1 Summer Radial


Летни гуми Nankang AS-1 Summer Radial

Ако търсите икономични летни гуми с ниски цени, това е вашият избор. Те ще ви дадат сигурно и плавно шофиране във всякакви сезони и условия на половината на цената на водещите конкурентни модели на пазара, а при това функционалността е донякъде наравно с тяхната. Изключителното сцепление и при суха, и при мокра настилка оставя усещането за управление на спортен автомобил. Ако искате да не останете с празни джобове и в добавка да се радвате на този прекрасен продукт дълго време, не се колебайте да влезете в някой летни гуми онлайн магазин и да се сдобиете с нов комплект Nankang AS-1 Summer Radial. Единственият им минус е лекото поднасяне при завои, макар че то се забелязва само при рязка маневра.

Изводи


Е, след като ви запознахме с най-добрите продукти на пазара, можете вече спокойно да решите с какъв модел да обзаведете своя автомобил. Нямайте и колебания относно цената: във всеки онлайн магазин днес можете да намерите най-подходящите за вас летни гуми на промоция, а после ще остане единствено да ги поставите на мястото на зимните и да се насладите на прекрасни изживявания на пътя в топлите сезони. Напълно заслужено удоволствие след дългото студуване.

Не забравяйте да разгледате пълната гама летни автомобилни гуми на атрактивни цени и нов ДОТ, които онлайн магазин E-Gumi Ви предлага. Кликни и разгледай!

Сподели в