Кой сега е №1 в тест летни гуми 2021

публикувана

При търсенето на летни гуми един от най-точните критерии си за високо качество си остават тестовете на Auto Bild. Германското списание, водещо в своята област в световен план, се ползва с безспорен и огромен авторитет. Тази година фокусът в изпитанията падна върху размера 215/60 R17, ползван при множество компактни SUV автомобили.

Прочетете следващите редове и ще видите отличниците и изоставащите в теста Auto Bild тест летни гуми за 2021 година. Така ще знаете коя покупка със сигурност ще е добра за вас.
 

КОИ БЯХА ФИНАЛИСТИТЕ В AUTO BILD ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ ЗА 2021 ГОДИНА

За тазгодишното издание на Auto Bild тест летни гуми бяха селектирани 10 финалиста. Те се представиха, както вече споменахме, с артикули от размер 215/60 R17. Повечето от тях бяха с товарен индекс 96 (710 кг) и скоростен индекс V (до 240 км/ч).

Разликата в цените им варира доста. В Германия някои вървят по 525 евро за пълен комплект четири броя, други само по 265. Най-евтините от тях са гумите от EcoSport SUV от марката Imperial, която съществува от 2011 г. Има си причина за ниската им цена. Зад тази марка стои белгийската компания Deldo, произвеждаща артикулите Imperial в един от големите заводи за гуми в Китай. Случайно или не, точно EcoSport SUV завършиха на последно място в популярната Auto Bild класация и с единствени с оценка „непрепоръчителен“.
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт

 

ПОВЕЧЕ ЗА ОПАШКАРЯ В AUTO BILD ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ ЗА 2021 ГОДИНА

Въпреки че за някои този модел може да остане дамгосан заради лошата си оценка, трябва да кажем и няколко оправдателни думи за Imperial EcoSport SUV 100 V. Този модел летни гуми не успя да попадне в горната категория „задоволителен“ съвсем за малко. Неговите силни страни са поведението при аквапланинг и ниската цена. Комплектът струва около дваж по-малко пари в сравнение с отново най-скъпия модел, този на Michelin.

Проблемите на EcoSport SUV са най-вече при завоите и управлението на мокра пътна настилка: оценка 4+, т.е. много слабо. Там е работата обаче, че в този Auto Bild тест гуми стига да получат оценка 4 само в една от 15-те категории, за да им бъде моментално и неизбежно сложен етикетът „непрепоръчителен“. На останалите девет кандидата това не се случи нито веднъж.
 

СРЕДНЯЦИТЕ В AUTO BILD ТЕСТ ГУМИ ПРИ ЛЕТНИТЕ ЗА 2021 ГОДИНА

Оценка „задоволителен“ получиха три от изпитаните модели в теста за летни гуми на Auto Bild за 2021 година. Това са Maxxis Premitra 5 HP5 96 H, BF Goodrich Advantage SUV 96 V и Toyo Proxes Comfort 100 V. Нито един от тях не се оказа опасен на каквато и да е било пътна настилка и всеки от тях показа качества в определени ситуации. Не и достатъчно обаче, за да се класира в горната категория.
 

ПОЧТИ ОТЛИЧНИЦИТЕ В AUTO BILD ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ 2021

Отново три са и получилите оценка „добър“ модели в Auto Bild тест летни гуми 2021. Това са Continental PremiumContact6 96 V, Nokian Wetproof SUV 100 V и Falken Ziex ZE310 EcoRun 96 V. Този на Nokian се представя отлично на трева и чакъл, което не е силната страна на Continental. За сметка на това, PremiumContact6 96 V е непобедим, що се отнася до сцеплението на мокра пътна настилка.
победителите в auto bild тест летни гуми са с гарантирано топ качество

 

ОТЛИЧНИЦИТЕ В AUTO BILD ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ ЗА 2021 ГОДИНА

Също три модела са групирани и при оценените със „за пример“. На 3-то място в Auto Bild тест летни гуми за 2021 г. се класира Bridgestone Turanza T005 96 V. Той се представи много силно на суха пътна настилка, ала губи точки при мократа трева. Втори на подиума е Michelin Primacy 4 96 V. Той не се показа добре само на земна настилка, иначе е чудесно балансиран.

И стигнахме до тазгодишния победител в теста за летни гуми на Auto Bild, който заслужено е Goodyear EfficientGrip 2 SUV 96 V. Този модел не изостава в нито една от дисциплините при проведените изпитания. Но това си има и съответната цена. Авторитетното списание припомня, че комплект четири летни гуми EfficientGrip 2 SUV 96 V излиза на германския потребител около 500 евро.
 

ЗА ФИНАЛ

Ако търсите летни гуми с размер 215/60 R17 за своето компактно SUV, вече имате точните си ходове. Що се отнася до определяне на качеството, германците нямат равни в целия свят. Затова огледайте още веднъж най-добре представилите се модели на Auto Bild тест летни гуми 2021. Водещото в световен план германско автомобилно списание със сигурност няма да ви излъже.

Така че всичко е съвсем просто. Вземете своя нов комплект летни гуми от онлайн магазин E-gumi и шофирайте дълго време при максимална безопасност и комфорт.
вземи своя нов комплект летни гуми за повече сигурност и комфорт


Сподели в