Как да намерим лесно евтини зимни гуми

публикувана

Настъпи моментът за смяната на летните със зимни гуми и ако още не сте я извършили, вероятно поне сте започнали да мислите по темата. Търсенето на евтини зимни гуми е важен въпрос и за бюджета, и за сигурността Ви на пътя, така че не бива да го отлагате, колкото и понякога да е досадно. То може да протече по два начина – във виртуална и в реална среда. При всички положения най-лесният начин е да имаме сред приятелите и роднините си човек, който да ни свърже направо с най-доброто място за целта, ала най-често нямаме този късмет. Затова и остава сами да се впрегнем в търсене в дебрите на глобалната мрежа.

Евтини зимни гуми

Намирането на зимни гуми на ниски цени в интернет става все по-предпочитана практика в последните години с напредването на новите технологии, като вариантите са четири: препоръчан от познати уебсайт, открита през търсачки като Гугъл страница на фирма, социални мрежи или форуми.

Понякога използваме препоръките на познати хора за снабдяването си с евтини зимни гуми. Плюсът в случая е този, че имаме доверие на препоръчващия, но го има и минусът, че той не е специалист, а и най-вероятно няма представа от какъв точно модел гуми има нужда Вашата кола.

Гугъл и подобните му интернет търсачки предлагат доста варианти за намиране на зимни гуми на ниски цени чрез показване на уебстраниците на специализирани в областта фирми. Предимството тук е, че в повечето от тях има детайлни описания на параметрите по размер (тип автомобил, сезон, широчина, височина, диаметър, производител, скоростен индекс и т.н.) и по марка автомобил (модел, двигател, година, размер гуми и т.н.). Освен това може фирмите да са директни вносители на определени марки гуми и да предлагат допълнителни услуги като доставка и сервиз. Също така често можете да случите и на отстъпки в цените, което е вариант да се сдобиете с относително евтини зимни гуми.

Социалните мрежи също са възможност да намерите зимни гуми на ниски цени. Пускате едно съобщение в своята страница в съответната мрежа – било Фейсбук, Туитър, Инстаграм или друга, и вероятността да бъдете залети от информация от приятели и последователи е много голяма. Недостатъкът тук е, че е огромна вероятността мнозинството от тях да си нямат и най-малка представа как да ви помогнат наистина, колкото и да се стараят да изглеждат компетентни.
Интернет форумите са малко по-добрият начин в сравнение със социалните мрежи да откриете евтини зимни гуми, особено ако избегнете пенкилерите като BG-Mamma и се насочите към тези на привържениците на определени марки автомобили в България. Ще ви помогне най-вече форум на превозното средство от тази марка, която Вие притежавате, защото там може да извлечете по-специализирана и конкретна информация за Вашите нужди.

Често пъти в търсене на зимни гуми на ниски цени човек е готов на компромиси, като жертва качеството и се спре на комплект втора употреба. Рисковете обаче са твърде излишни, като се има предвид как онлайн вече лесно могат да се намерят нови евтини зимни гуми. Колкото и да са запазени гумите втора употреба, грайферите им пак са изтъркани, а колкото по-захабени са, толкова повече намалява сигурността при шофиране с тях.

Ето защо си отделете малко време пред компютъра и потърсете. Вече процесът е по-лесен и бърз и, бъдете уверени, всичко накрая ще си струва.


Сподели в